Egy kőműves közel hat méter magasról zuhant le egy építkezésen. A biharkeresztesi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A rendőrségre 2019. december 20-án 9 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Nagykereki külterületén munkahelyi baleset történt egy építkezésen, és egy kőművest súlyos sérülésekkel vittek kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

A rendőrök helyszíni szemlét tartottak, és észrevették, hogy az építkezésen a biztonságos munkavégzéshez szükséges feltételek nem voltak biztosítva az ott dolgozóknak.

A baleset előtt a kőműves a födém megerősítését végezte, azonban semmilyen korlátrendszer nem volt kiépítve az épület körül. A férfi elvesztette az egyensúlyát, és lezuhant egy alatta lévő aknába.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy a munkaadó nem biztosított megfelelő védőfelszerelést az alkalmazottaknak.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a cég ügyvezetőjét, aki elismerte a felelősségét az építkezésen megállapított mulasztások és hiányosságok miatt.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrse foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 44 éves férfival szemben. A rendőrök az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Kiemelt kép: Police