Várták a buszt Tamásiban, majd az egyik 60 év körüli férfi hirtelen összeesett a megállóban és a földön fekve rángatózni kezdett. Az ottlévők azonnal hívták a mentőket és megkezdték a férfi újraélesztését.

Rosszul lett a buszmegállóban

Hirtelen lett rosszul Tamásiban az a 60 év körüli férfi, aki egy buszmegállóban esett össze még hétfőn – írják az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán. A férfi rövid ideig rángatózott, majd mozdulatlanul feküdt a földön. A szemtanuk rögtön a segítségére siettek és értesítették a mentőket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem lélegzett

A mentésirányító utasításai szerint megvizsgálták a beteget, aki ekkor már nem is lélegzett. Tapasztalt irányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a mentőhelikoptert is, miközben folyamatosan instruálta a helyszínen levőket az újraélesztés lépéseire.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mentőhelikopterrel vitték kórházba

Amíg a mentőerők perceken belül megérkeztek, a szemtanuk egymást váltva küzdöttek az ismeretlen férfi életéért, amit a mentők emelt szinten folytattak. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, a férfit stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba.

Újraélesztés a palacsinta miatt

Tegnapelőtt írtuk meg, hogy a palacsinta egyik darabja okozott fulladást annál a 40 év körüli férfinál, aki Budapesten, a 16-os buszon esett össze a hétvégén. A buszvezető kezdte meg az utas újraélesztését, majd a mentők érkeztek a helyszínre.

Összeesett egy utas

Hirtelen fellépő, erős köhögés után esett össze a 16 -os buszon az a 40 év körüli férfi, akinek azonnal a busz vezetője sietett a segítségére hétvégén. A sofőr értesítette a mentőket, és az instrukciók szerint megvizsgálta a beteget, aki ekkor már nem lélegzett.

Mentők rohantak a helyszínre

Miközben a mentésirányító riasztotta a rohamkocsit, folyamatosan instruálta a bejelentőt az újraélesztés lépéseire, amiket a sofőr követett. A mentőegység perceken belül helyszínre ért és emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért.

Az újraélesztés menete

Ha nincs légzés, nem lehet hatásos keringése az embernek, így azonnal meg kell kezdeni az újraélesztést a mellkaskompressziókkal. Egyik tenyerünket helyezzük a mellkas középvonalába, a szegycsont alsó harmadába, másik kezünkkel ujjainkat kulcsoljuk át, majd kezdjük el a mellkas lenyomását. 30:2 arányban végezzük folyamatosan az újraélesztést, vagyis 30 mellkaskompresszió után 2 befújás az orrba vagy a szájba, míg meg nem érkezik a segítség. Ha van segítőtárs, 1-2 percenként cseréljünk, mert az elsősegélynyújtó nagyon hamar kifárad.

Összeesett a villamoson

Minden előzetes panasz nélkül esett össze múlt hétfő hajnalban egy 60 év körüli férfi szintén Budapesten, a 62-es villamoson. Utastársai azonnal értesítették a mentőket és a villamosvezetőt, majd a telefonon kapott instrukciók szerint megvizsgálták a beteget. 

Kórházba vitték

A küzdelem még sokáig zajlott a beteg életéért a helyszínen, amit két utas és a villamosvezető továbbra is mindenben segített. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, a férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Újraélesztés a villamosmegállóban

Döbbenetes pillanatokat láthattak azok, akik tavaly decemberben egyik nap a Nagyvásárcsarnok előtt voltak a Fővám téren. Egy villamosmegállóban fekvő embert élesztettek újra.

Egy nő kezdte meg az életmentést

A férfi eszméletlenül hevert a megállóban, a feje is vérzett. Pillanatokkal később egy drapp kabátos, hosszú hajú fiatal nő életmentő szívmasszást végzett rajta. A mentősök gyorsan megérkeztek és átvették a sérült ellátását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Az életmentés helyszínén leszállt helikopter – Forrás: Instagarm/Országos Mentőszolgálat