A palacsinta egyik darabja okozott fulladást annál a 40 év körüli férfinál, aki Budapesten, a 16-os buszon esett össze a hétvégén. A buszvezető kezdte meg a beteg újraélesztését, majd a mentők érkeztek a helyszínre.

Összeesett egy utas

Hirtelen fellépő, erős köhögés után esett össze a 16 -os buszon az a 40 év körüli férfi, akinek azonnal a busz vezetője sietett a segítségére hétvégén. A sofőr értesítette a mentőket, és az instrukciók szerint megvizsgálta a beteget, aki ekkor már nem lélegzett.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mentők rohantak a helyszínre

Miközben a mentésirányító riasztotta a rohamkocsit, folyamatosan instruálta a bejelentőt az újraélesztés lépéseire, amiket a sofőr követett. A mentőegység perceken belül helyszínre ért és emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Palacsinta okozta a fulladást

Kiderült, egy palacsinta falat zárta el a beteg légútját, aminek eltávolítása még a rutinos mentőorvost is megizzasztotta. Az életmentő beavatkozások végül sikerre vezettek, a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit – írja Facebook oldalán az OMSZ.

Összeesett a villamoson

Minden előzetes panasz nélkül esett össze múlt hétfő hajnalban egy 60 év körüli férfi szintén Budapesten, a 62-es villamoson. Utastársai azonnal értesítették a mentőket és a villamosvezetőt, majd a telefonon kapott instrukciók szerint megvizsgálták a beteget. 

Megkezdték az újraélesztést

A férfi nem lélegzett, így az utasítások alapján megkezdték az újraélesztését, amit a perceken belül érkező mentők emelt szinten folytattak.

Kórházba vitték

A küzdelem még sokáig zajlott a beteg életéért a helyszínen, amit két utas és a villamosvezető továbbra is mindenben segített. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, a férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők – írja Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Újraélesztés a villamosmegállóban

Döbbenetes pillanatokat láthattak azok, akik tavaly decemberben egyik nap a Nagyvásárcsarnok előtt voltak a Fővám téren. Egy villamosmegállóban fekvő embert élesztettek újra.

Egy nő kezdte meg az életmentést

A férfi eszméletlenül hevert a megállóban, a feje is vérzett. Pillanatokkal később egy drapp kabátos, hosszú hajú fiatal nő életmentő szívmasszást végzett rajta. A mentősök gyorsan megérkeztek és átvették a sérült ellátását.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció