Vandálok teljesen szétverték a budakeszi temető ravatalozóját szombat este. Most érkezett a hír, hogy a rendőrök elfogták a tetteseket. Két 19 éves srác annyira berúgott, hogy jó ötletnek tűnt szétverni a ravatalozót. Közben cigiztek és felnőttmagazint lapozgattak, 13 milliós kárt okoztak.

Szörnyű pusztítás

A budakeszi temető gondnoka április 10-én, tegnap reggel értesítette a rendőrséget, hogy a ravatalozó épületében szörnyű pusztítás nyomait fedezte fel. A berendezési, és a használati tárgyak összetörve, a falak leverve, az ajtók letépve és hiányzott néhány eszköz is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Beismerő vallomás

A helyi egyenruhások a forrónyomos bűnügyes kollégáikkal kiegészülve rövid idő alatt négy fiatalt hoztak összefüggésbe a vandál cselekedettel. Kettőt tanúként hallgattak ki, mivel kiderült, nem volt közük a rongáláshoz, kettőt gyanúsítottként. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Így cseteltek egymással a tettesek

72 százalékos alkohol

Egyikük, egy 20 éves, munkanélküli fiatalember részletesen taglalta a szombati ivászatukat: mindent legurítottak, sört, bort, 72%-os likőrt. Csak 19 éves társával bírták a tempót, másik két cimborájuk kidőlt.

Férfimagazint lapozgattak

A temetőnél felfeszítették a mosdó melletti ajtót, majd az épületben talált baltákkal törni-zúzni kezdtek, miközben bömböltették a zenét, pihenésképp pedig cigiztek és férfimagazint lapozgattak, de szelfi is készült. Utána ott folytatták, ahol abbahagyták.

Szétvertek mindent

Elkapta őket a hév

Lendültek a fejszék, és egy kalapács, repültek a fa-, és üvegszilánkok, a vakolat. Amikor végeztek, maguknál tartották a baltákat, meg néhány barkács eszközt és elsétáltak. Társa úgy fogalmazott: „eléggé KO állapotban voltunk”, aztán „elkapott a hév” és „akkor jó ötletnek tűnt”.

13 millió forintos kár

Az előzetes felmérések szerint az épületben okozott rongálási kár meghaladja a 13 millió forintot. A rendőrök a helyszínről ellopott tárgyakat megtalálták és lefoglalták. A Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a két fiatalember ellen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az ajtóknak baltával estek neki

Kiemelt kép forrása: Rendőrség