Szombat este 21 óra 50 perckor Mosonmagyaróváron, az Ostermayer utcában egy férfi feltehetőleg gáz- és riasztófegyverrel több lövést adott le. A rendőrök elfogtak egy 33 férfit.

Személyi sérülés nem történt

A helyszínre érkező járőröknek a bejelentő elmondta, hogy az egyik ingatlanban tartott baráti összejövetelen néhányan összeszólalkoztak. A veszekedés egyik résztvevője a vita során, a ház udvarán elővette riasztópisztolyát és legalább háromszor elsütötte azt.

Eldobták a pisztolyt

A rendőrök az udvaron eldobva meg is találták a gáz- és riasztófegyvert, majd lakásában elfogták a lövöldözőt, akit előállítottak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Bevitték

A nyomozók garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 33 éves férfit.

Bárddal támadt a jótevőire

Egy idős, budaörsi férfi tett feljelentést a rendőrségen 2020 augusztusában, mivel a vele egy háztartásban élő férfivel közös otthonukba napokkal korábban beengedték ismerősüket, aki aztán – ellenük fordulva – pénzt, italt, kávét és cigarettát követelt. A két áldozat kávéval és cigivel kínálta az 56 éves férfit, ak kis idő elteltével egy széles pengéjű bárddal tért vissza és azt kiabálta, hogy „Innen élve nem mentek el!”, majd jótevőinek esett.

Őrjöngött

Mindkét férfit ütötte, rúgta, ahol érte, csapkodott a bárddal, közben pénzt követelt. Miután végzett, zsebre vágta áldozatai 34 ezer forintját és elmenekült a helyszínről.

Ilyenkor nézik, hogy mi lehetett volna

Az egyik sértett a bántalmazás következtében súlyos fej-, és kézsérülést szenvedett. A másik férfi könnyű sérülést szenvedett, de súlyosan is megsérülhetett volna.

Nem ő volt

Az elfogott támadó azzal védekezett, hogy ismerősei is szoktak verekedni, többször látta, amint ütötték egymást. Biztos haragból találták ezt ki róla, ő senkit nem bántott, csak így akarják eltüntetni.

Végeztek a rendőrök

A jelenleg is letartóztatásban lévő P. Ernő ellen a nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette kísérletének, testi sértés bűntette kísérletének, valamint felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást, az iratokat átadták az ügyészségnek.

Címlapképünk a rendőrség felvétele.