A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a társhatóságokkal együttműködve komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott szombat éjszaka több belvárosi szórakozóhelyen és azok környékén. A BRFK vasárnapi közleményében azt írta, hogy 700 embert igazoltattak.

Razzia a belvárosban

A police.hu oldalon megjelent tájékoztatás szerint a belvárosi razziában részt vett egyebek mellett a Készenléti Rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint több önkormányzat és kerületi kormányhivatal is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

FRISS!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kiterjedt akció

Az ellenőrzés az 5., a 6. és a 7. kerületet érintette. Az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények felderítésére, a lopások, a garázda, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, továbbá az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők ­- köztük taxisok – kiszűrésére is.

Videón a razzia:

700 igazoltatás

A hatóságok nem csupán a közterületek biztonságára összpontosítottak: szórakozóhelyeket is ellenőriztek – emelték ki. A rendőrök több mint 700 igazoltatást végeztek, 19 embert fogtak el vagy állítottak elő kábítószer birtoklása, ittas járművezetés, garázdaság, eltiltás hatálya alatti járművezetés és lopás miatt, valamint két embert körözés miatt.

Rengeteg ellenőrzés

Az akció során 246 gépjárművet ellenőriztek, 133 esetben alkoholszondát is használtak, amely három alkalommal pozitív eredményt mutatott. A razzia során kilenc szórakozó-, valamint négy szálláshely működését is ellenőrizték, ennek eredményeként a társhatóságok négy esetben szabtak ki bírságot és kezdeményeztek egyéb eljárást.

Ez is érdekelhet:

További ellenőrzések

A szombatihoz hasonló nagy létszámú, komplex ellenőrzésekre rendszeresen lehet számítani a fővárosban – olvasható a közleményben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu