Azonosították és elfogták a ceglédi rendőrök azt a két férfit, akiket rablás miatt kerestek. Egyikük Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéig menekült – hiába.

Áprilisban történt

Két férfi lépett oda 2022. április 24-én egy, a ceglédi vasútállomáson várakozóhoz. Egyikük, V. Tibor nem húzta az időt kötelező körökkel, rögvest a tárgyra térve közölte: „add ide az órádat, mert baj lesz” – majd a felszólítást megküldte egy gyomrossal, a részletekről itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elmenekültek

Az összegörnyedő áldozat zsebéből kivette a tárcát, csuklójáról levette az órát, majd a közelben álldogáló cimborájával elmenekültek. A sértett orvosi ellátást igénylő sérülést nem szenvedett.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kapcsolódó:

”Add ide az órádat, mert baj lesz!” – majd jött a gyomros: a ceglédi vasútállomáson támadtak meg egy ott várakozó férfit

Keresni kezdték őket

A ceglédi nyomozók minden csatornát kihasználtak az azonosított tettesek felkutatásához. A szökésben lévő, 24 éves V. Tibort Nyírlugoson fogták el, társát – a körözési fotója alapján – egy jegyvizsgáló ismerte fel a monori vasútállomáson.

Tagadás

A 35 éves férfi elismerte, hogy ott volt, ám semmilyen formában nem vett részt az erőszakos támadásban, senkit nem akart se bántani, se megfélemlíteni – a vele szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást később tulajdon elleni szabálysértésre minősítették át.

A másik elkövető is tagadott először

Az azóta is letartóztatásban lévő V. Tibor először mindent is tagadott, ott sem volt, sőt, ha ilyet látna, rögvest megakadályozná. Folytatólagos kihallgatásán már egészen másféle vallomást adott elő. Részletes, feltáró jellegűt. A karórát eladta, a pénzt elköltötte, illetve apasztotta korábbi tartozását.

Mennek az ügyészségre

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a videó az elfogásról:

Kiemelt kép: police.hu videorészlet