Elképesztő fegyelmezési módszereket alkalmazott egy kézilabdaedzőnő a Pest megyei Pusztazámoron, a szülők nem is hagyták szó nélkül a kíméletlen fegyelmezési módokat.

Brutális módszerek

Az edzőnő brutális módszerekhez folyamodott az edzések során, az Index cikke szerint az egyik kislányánál például nem volt hajgumi, erre az edzőnő levágta a haját, egy másik diák pedig a körmét rágta, így a ő kezét ecetbe mártotta, majd lenyalatta vele. Ez pedig csak néhány a kegyetlen módszerek közül, ugyanis a portál cikke szerint agresszióra és egymás ütésére buzdította a tanulókat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

FRISS!

Vizsgálat indult

A lapot a tankerület tájékoztatta az esetről, a nő ellen vizsgált is indult, egy időre pedig felfüggesztették. A felháborodott szülők közül többen is megszólaltak, egy édesapa elmondta, hogy szerinte az Andreetti Károly Általános és Művészeti Iskola pusztazámori tagintézményében a diákok nincsenek biztonságban, a gyerekek elmondása szerint az edzőnő konkrétan megkeseríti az életüket.

Ezt mondják a diákok

Ezen túlmenően a diákok arról számoltak be, hogy az edző, ha valakinek hiányossága akadt, akkor a földre fektette az érintett tanulót, azért, hogy a többiek ugrálhassanak rajta. A tanárnő szerint erre azért van szükség, hogy a diákok jobban bírják az edzést.

Kérdőre vonták az edzőt

Az Indexhez forduló szülő a levelében azt írta, kérdőre vonta az edzőt, azonban azt a választ kapta, hogy a nevelési módszerei az évek során sikeresnek bizonyultak, így nem akart azokon változtatni. Az iskola igazgatóhoz ezek után közel negyven szülő fordult, azzal a kéréssel, hogy tegyen feljelentést az edző ellen.

Az igazgatóhoz fordultak

Az intézményvezető a válasz levélben azt írta, hogy minden dolgozót megdöbbentett a hír, a szülőket pedig megnyugtatta, kivizsgálásra kerül az ügy.

Ez is érdekelhet:

Felfüggesztették

„A panaszokban megfogalmazott pedagógiai vagy edzői módszerekkel az intézmény és a tankerületi központ vezetése sem ért egyet, azonban a vizsgálat lezárásáig erről többet egyelőre nem tud mondani” – mondta telefonos megkeresésre az Érdi Tankerületi központ vezetője, aki megerősítette, hogy megkapta a panaszleveleket, az edzőt pedig felfüggesztették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Pusztazámor Iskola – Forrás: Google Maps