Az elsők között írtuk meg itt a Kékvillogó.hu hírportálon, hogy augusztus 14-én éjjel betörtek Pócs János fideszes országgyűlési képviselő otthonába Jászapátiban, ahol a lánya 15 fős zártkörű rendezvényt, születésnapi partit tartott. Három elkövető megtámadta a társaságot, verekedtek, üvegeket törtek, asztalokat borítottak és komoly sérüléseket okoztak. A Kékvillogó.hu hírportál megkérdezte a rendőrséget, hogy ezek után kap-e különleges védelmet a képviselő.

Betörtek hozzájuk, megtámadták őket

Pócs János fideszes országgyűlési képviselő a Facebook-oldalára posztolta ki, hogy betörtek az udvarukra és megtámadták a lányát és a társaságát, miközben egy kertipartyt tartottak. A támadók bántalmazták a lányát és a rendezvény többi résztvevőjét is. Erről a képviselő Facebook-oldalán videó is látható.

Sérüléseket okoztak

A támadók nem csak tárgyakban tettek kárt, azon kívül, hogy asztalokat borítottak fel és üvegeket törtek össze, több sérülést is okoztak a fiataloknak. A kórházban megállapított diagnózisok között szerepel Arc-, mellkas- és koponyazúzódás is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem hátrál meg a képviselő

A képviselő az esetről szóló posztjának második felében romaként azonosítja az elkövetőket: „Továbbra is fenntartom, hogy a romák többsége tisztességes, dolgos ember, akiket nem lehet a csoportosan elkövetett garázdaság ügyében indított eljárás elkövetőivel (F. János, F. Anita, ifj. Sz. Zsolt) egy lapon kezelni, azonban a törvényszegőkkel szemben továbbra sem hátrálok meg!”

Tisztelettel vendégül látták őket

Az elkövetők a helyszínen és a rendőrségen is azt állították, hogy a cigányságuk miatt nem engedték be őket a rendezvényre, ami egyébként zártkörű volt. A képviselő azt mondja, az ünneplők ennek ellenére „tisztelettel vendégül látták őket egy pohár italra”, csak ezután kérték őket, hogy távozzanak.

Eljárás indult

A Jászberényi Rendőrkapitányság eddig mindössze annyit nyilatkozott az esettel kapcsolatban, hogy garázdaság bűntette, valamint testi sértés vétség elkövetése miatt eljárást indítottak az ügyben.

Pócs János, képviselő

Megkérdeztük a rendőrséget

A Kékvillogó.hu hírportál megkereste a megyei rendőrséget, arra voltunk kíváncsiak, hogy a betörés és a brutális támadás után az országgyűlési képviselő kap-e kiemelt rendőri védelmet. Mári Ilona a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy a rendőrök Jászapáti területén nem látnak el konkrét személy- vagy objektumvédelmi feladatot.

Nem kap különleges védelmet

A szóvivő elmondta: „A területileg illetékes rendőri szerv szolgálati feladatait a mindenkori közbiztonsági helyzet, illetve egyéb szakmai szempontok figyelembevételével látja el, a szolgálatot ennek megfelelően szervezi.” A rendőrség válaszából tehát az derül ki, hogy a fideszes országgyűlési képviselő nem kap különleges rendőri védelmet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Balhé a képviselőnél – részlet a térfigyelő kamera felvételéből – Forrás: Facebook/Pócs János