A Pécsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy durva balesete után segítségnyújtás nélkül, a sérülteket hátrahagyva elmenekült. A 6-os számú úton történő balesetben az egyik áldozat nagyon súlyos, maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett el, csontjai több helyen is eltörtek, az egyik szervét pedig el is kellett távolítani.

Egy éve történt a baleset

A vádirat szerint a férfi 2020 januárjában Pécs felől Szentlőrinc irányába közlekedett az autójával a 6-os számú úton. A férfin kívül még két személy ült a járműben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A férfi Szentlőrinc felé haladt

Túl gyorsan ment

Miután a férfi elhagyta Pécs városát, a megengedettnél nagyobb sebességre váltott, és nekiütközött az előtte haladó autóba. Az ütközés következtében a másik autó áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekicsapódott egy szemből érkező járműnek.

Szinte semmi sem maradt az autóból

Összetört autó/Fotó: Ügyészség

Maradandó sérüléseket szenvedett

A durva baleset során az egyik áldozat nagyon súlyos sérüléseket szenvedett el: a gyorshajtó maradandó fogyatékosságot okozott a sérültnek. Az áldozatnak többszörös törései voltak, sőt az egyik szervét ki kellett operálni.

Még a légzsákok is kinyíltak

Baleset/Fotó: Ügyészség

A gyorshajtó sérülések nélkül megúszta

A férfi által vezetett autóban utazó személy és a harmadik jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett el. A gyorshajtó az ütközést követően gyalog menekült el a helyszínről.

Ez is érdekelhet

3 évet is kaphat

A Pécsi Járási Ügyészség vádirata szerint a gyorshajtó férfi maradandó fogyatékosságot eredményező közúti balesetet okozott és a segítségnyújtást is elmulasztotta. A férfit a bűneiért akár három év börtönre is ítélhetik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Az összetört autó – Forrás: Ügyészség