Zsámbék az agglomeráció legkisebb lélekszámú városa, mégis nagy botrány lett abból, hogy az M1-es autópálya Zsámbéki lehajtója közelében egy örömlány tűnt fel. A lakók egy része kiakadt, mások megértőbbek, a polgármester, Horváth László szerint hamarosan megoldják a problémát.

Kiverte a biztosítékot a zsámbéki polgároknál

Zsámbék csendes kisváros a budai agglomerációban. Az M1-es autópálya lehajtója közelében, a 102-es úton újabban feltűnt egy hölgy, aki láthatóan pénzért árulja a testét, alkalmanként pedig a stricijének a Mercedesében pihen. Az ősi foglalkozást űző nő kiverte a biztosítékot a magukat szívesen zsámbéki polgároknak nevező helyieknél. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rossz fényt vet a környékre

A minap az egyik helyi hölgy Facebook bejegyzésben kérte a polgármestert, Horváth Lászlót, hogy tegyen már valamit. Mint fogalmazott: „Pár hete rendszeresen prostituáltak láthatóak a 27-es lehajtó közelében, a Zsámbéki bekötőn napközben.” A zsámbéki hölgy szerint ez „egyrészt rossz fényt vet a környékükre, másrészt rengeteg kisgyerekes család él Zsámbékon, akik nem szeretnék sem a kettő sem a szemfüles öt évesemnek magyarázkodni, hogy a néni miért áll az út szélén, és miért nem kell rajta segíteni. Mit lehet tenni ilyen esetben, mielőtt teljesen ide szoknak?” – teszi fel az anyuka a kérdést.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kereslet generálja a kínálatot

Természetesen kommentcunami érkezett az édesanya bejegyzéséhez. Egy hozzászóló azt írta, hogy a prostitúció, mint ősi mesterség nem azért működik, mert vannak, akik erre születtek és ezt gondolják karrierjük csúcspontjának, hanem mert olyan szociális és társadalmi helyzetben vannak, ahol ez egy menekülési útvonalnak tűnik, továbbá a kereslet generálja a kínálatot.

Szociális probléma

„Azok a lányok, akik feltehetően mélyszegénységből jutnak ilyen helyzetbe, akár itthon, akár külföldön, sokszor kiszolgáltatva valakinek, aki a bevételüket „kezeli”, több szinten is veszélyben vannak. Akik az út mellett állnak és nem luxuskupikban dolgoznak, még inkább. Tehát az az anyuka, aki azon háborodik fel, hogy neki magyarázkodnia kell a kétéves gyerekének, az én véleményem szerint jobban tenné, ha nem akarna magyarázkodni, hanem inkább elgondolkodna azon, milyen jó, hogy nem olyan gyerekkora volt, ahonnan az út a kamionparkolóba vezet, kiszolgáltatva a kuncsaftok aznapi hangulatának.” – fogalmazott egy hölgy.

Luxusmerci

Egy másik hozzászóló arról ír, hogy a hölgy rendszeresen egy Mercedesben pihen, láthatóan a főnöke nem szegény. Mások arról értekeznek, hogy még a buszból is látszik sokszor az akció, ami az út mentén történik.

Prostik lengetik a hátsójukat

Egy másik hozzászóló így ír: „Méltatlannak tartom az egész helyzetet és nem gondolnom, hogy olyan környéken kéne hazajutnunk, ahol prostik lengetik a hátsójukat. Szerintem a Zsámbéki-medence ennél magasabb színvonalat képvisel. Morálisan ez a nő pedig a béka feneke alá húzza le az egész környéket.”

Tyúkszar a prostik ellen

A 102-es út mentén korábban is voltak örömlányok. Egy hozzászóló elmesélte, hogy Tinnyénél a jegyző hogyan szabadította meg a települést a testüket áruló hölgyektől: „Egyszer régen egy tinnyei jegyző összeszedett pár vödör tyúk- és sertéstrágyát a faluban, és akkurátusan kiszórta arra a részre, ahol a hölgyek állni szoktak – a trágyázás sem illegális alapon. Azt hiszem, kétszer kellett ismételni, azóta se járnak arra a hölgyek”

Megoldjuk

Az ügyet elindító posztban megszólították Horváth Lászlót, Zsámbék polgármesterét, aki ennyit írt: „Egyetértek. Nem kell ott lennie. Néhány éve többen is álltak ott. Eltűntek. A most ott álldogálóra is lesz megoldás. Én személy szerint tegnap megkértem az egyik zsámbéki körzeti megbízottat, hogy kérje meg, hogy távozzon. A rendszeres rendőri jelenlét nem tesz jót a tevékenységének. Röviden: megoldjuk.” – fogalmazott a zsámbéki polgármester.

Védett övezet

Törvény szerint nem folytatható prostitúciós tevékenység az úgynevezett védett övezetekben. Ilyenek például az oktatási intézmények 300 méteres körzete, de védett övezet az autópályától, autóúttól, illetve az egy- és kétszámjegyű főútvonalaktól számított 100 méteres körzet.

Az ácsorgás nem büntethető

Mivel a Zsámbéknál érintett út 102-es jelzésű, nem vonatkozik rá a védett övezet, azonban az önkormányzat saját hatáskörében a területén bárhol kijelölhet védett zónát. Az M1-es lehajtó környéke Herceghalom közigazgatási területéhez tartozik, így azt ők minősíthetik védett övezetté. Ebben az esetben az út szélén prostitúciós tevékenységet folytató hölgy büntethető, ha bizonyíthatóan árulja a testét. Önmagában az út szélén ácsorgás nem bűncselekmény, még akkor sem, ha mindenki tudja, hogy miért áll ott a hölgy. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, az érintett terület környéke – Forrás: GoogleMaps/Kékvillogó-montázs