Megverték és egy cigarettacsikket is nyomtak az arcába. A kürtöskalácsot áruló férfira ismerősei támadtak rá, az indítékuk a bosszú volt. Mindez egy népszerű gasztro-fesztiválon történt a Balaton partján.

Véres gasztro-fesztivál

Egy negyvenes éveiben járó férfi és harmincas társa még 2022 októberében egy gasztro-fesztiválon vettek részt Siófokon. Értesültek arról, hogy az egyik ismerősüket nem sokkal korábban egy másik férfi önvédelemből a nála lévő éles eszközzel megsebesítette. Mindezt azért, mert hosszasan gúnyolódtak azon, hogy maszkot visel, majd meg is meglökték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bosszút akartak állni

A vádlottak bosszút akartak állni. Az elkövetők felkutatták az ismerősüknek sérülést okozó férfit, akit ezután többször meglöktek, megütöttek és megrúgtak, majd a fiatalabb támadó még egy cigarettacsikket is az arcához nyomott. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nyolc napon belül gyógyult

A vádlottak bántalmazása következtében a megtámadott férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Végrehajtandót kértek az egyik elkövetőre

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a büntetett előéletű idősebb férfival szemben végrehajtandó, míg fiatalabb társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Újabb sokk

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a legutóbbi orvosi vizsgálata előtt újabb sokk érte azt az ételfutárt, akit néhány héttel ezelőtt elütöttek a Keleti pályaudvaron. A fiatal férfit ezúttal megtámadták. Ricsi éppen a budapesti Örs vezér terén várakozott a buszra, amikor egy kéregető a közelébe került. A támadó később a rendőröknek is nekiugrott.

Dühbe gurult a kéregető

„Még körülbelül 10 percem volt a busz beérkezéséig, ezért rágyújtottam. Nyugtáztam is magamban, hogy ez az utolsó szálam, úgyhogy majd be kell mennem a legközelebbi dohányboltba. Ekkor lépett oda mellém ez a fazon, aki cigit kért. Miután mondtam, hogy ne haragudjon, sajnos ez az utolsó szál, azonnal dühbe gurult” – kezdte történetét a fiú.  

Megtámadta

„Éreztem a tömény alkoholszagot, amikor nekem jött. Többször is megpróbált megütni, de be volt lassulva, ezért könnyedén el tudtam hajolni az ütései elől. Sajnos köpködött is, amiket viszont már nem tudtam kikerülni” – mondta a Borsnak.

Rendőrt hívott

A férfi ezután rendőrt hívott, támadója azonban el akart sétálni a helyszínről. Ricsi követte a kéregetőt, hogy majd útba tudja igazítani őket. A rendőrök pár percen belül meg is érkeztek. Amint kiszálltak az autóból, a kötekedő férfi velük is elkezdett ordibálni, majd végül őket is megtámadta.

Vallomás utáni fuvar

„A rendőrök megkértek, hogy menjek be velük a kőbányai rendőrkapitányságra. Mondtam nekik, hogy természetesen, viszont én épp orvosi vizsgálatra sietek. Felajánlották, hogy miután felvették a vallomásomat, elvisznek a kórházba” – emlékezett vissza. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció