Elkötelezett állatvédők keresték fel otthonában azt az 58 éves férfit, aki két hete mindenféle előzmény nélkül, a kerítésen át megtámadott egy kutyát Budapest 20. kerületében, Pesterzsébeten. Az állat csak a gyors orvosi segítségnek köszönhetően maradt életben. Az állatkínzó elő sem mert jönni a házából, a felesége azonban rendőrt hívott. Az egyenruhások négy kocsival is kiszálltak a helyszínre.

Bántották a kutyáját

A Kékvillogó.hu írta meg, hogy sokkoló hírt osztott meg egy kutya tulajdonos a közösségi oldalon. A bejegyzésből, ami mellé egy videót is posztolt kiderült, hogy a kutyáját éles eszközzel bántalmazták Pesterzsébeten. A gazda azt írja, az állat a kerítésen belül tartózkodott, amikor négyszer is lesújtottak rá egy éles tárggyal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Máshol is próbálkozott

Nem sokkal később biztató hírek érkeztek: a feltételezett elkövetőt azonosították és hamar kiderült, hogy a közelben lakott. A nyomozás adatai szerint a férfi ugyanazon az estén egy másik kerítésen keresztül is megpróbált megszúrni egy kutyát, de azt nem találta el késével.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Őrizetbe vették

Az 58 éves férfit augusztus 10-én fogták el a pesterzsébeti rendőrök, gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

Nem tudta megmagyarázni

Cs. József beismerte a bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint megbánta, de különösebb magyarázattal nem tudott szolgálni tettére.

Nyomatékosítani akarták

„Elég sokan megkerestek minket a kerületből, több bejelentést is kaptunk arról, hogy rettegnek a környéken attól tartva, hogy ez a férfi esetleg ismét kutyákat támad majd meg. Azért mentünk ki hozzá, hogy nyomatékosítsuk, többet ilyen még véletlenül se forduljon elő. Ezt szerettük volna neki elmondani, de nem jártunk sikerrel” – mondta a Blikknek Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány vezetője.

Rájuk hívták a rendőröket

„A családja viszont kihívta a rendőröket azzal, hogy felfegyverkeztünk és meg akarjuk őket ölni, de erről természetesen szó sem volt” – tette hozzá.

A szájából és az orrából is ömlött a vér

„Apukám éppen vinni akarta Rekot sétálni este kilenc előtt, amikor meghallotta, hogy sír a kutya. Ekkor értünk haza édesanyámmal a vásárlásból. Rexnek a szájából és az orrából is spriccelt a vér. Először azt hittük, egy kutya támadt rá, a videófelvételeket visszanézve viszont teljesen ledöbbentünk és kiakadtunk – mesélte a lapnak Emese, az eb gazdája.

Megmentették az életét

A fiatal lány dietetikusnak tanul az egyetemen, az anatómiai tanulmányaiból pedig azonnal tudta, miképpen kezelje a németjuhász sérüléseit. Hamar egy közeli állatorvoshoz siettek vele, akinek a sebeket összevarrva sikerült megmentenie a kutya életét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: már jól van a megsebesített kutyus, Reko. Fotó: Facebook.