A legutóbbi orvosi vizsgálata előtt újabb sokk érte azt az ételfutárt, akit néhány héttel ezelőtt elütöttek a Keleti pályaudvaron. A fiatal férfit ezúttal megtámadták. Ricsi éppen a budapesti Örs vezér terén várakozott a buszra, amikor egy kéregető a közelébe került. A támadó később a rendőröknek is nekiugrott.

Dühbe gurult a kéregető

„Még körülbelül 10 percem volt a busz beérkezéséig, ezért rágyújtottam. Nyugtáztam is magamban, hogy ez az utolsó szálam, úgyhogy majd be kell mennem a legközelebbi dohányboltba. Ekkor lépett oda mellém ez a fazon, aki cigit kért. Miután mondtam, hogy ne haragudjon, sajnos ez az utolsó szál, azonnal dühbe gurult” – kezdte történetét a fiú.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megtámadta

„Éreztem a tömény alkoholszagot, amikor nekem jött. Többször is megpróbált megütni, de be volt lassulva, ezért könnyedén el tudtam hajolni az ütései elől. Sajnos köpködött is, amiket viszont már nem tudtam kikerülni” – mondta a Borsnak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rendőrt hívott

A férfi ezután rendőrt hívott, támadója azonban el akart sétálni a helyszínről. Ricsi követte a kéregetőt, hogy majd útba tudja igazítani őket. A rendőrök pár percen belül meg is érkeztek. Amint kiszálltak az autóból, a kötekedő férfi velük is elkezdett ordibálni, majd végül őket is megtámadta.

Vallomás utáni fuvar

„A rendőrök megkértek, hogy menjek be velük a kőbányai rendőrkapitányságra. Mondtam nekik, hogy természetesen, viszont én épp orvosi vizsgálatra sietek. Felajánlották, hogy miután felvették a vallomásomat, elvisznek a kórházba” – emlékezett vissza.

Megdöbbentő

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hónapja, hogy megdöbbentő állapotokról osztotta meg tapasztalatait egy pedagógus Zugló egyik internetes közösségi fórumán. A hölgy azt tapasztalta, hogy egy 12 éves gyermek koldul az Örs vezér tere aluljárójában, és „senki nem tesz semmit”. A kerület lakosságát megosztják a történtek.

 „Mélységesen fel vagyok háborodva”

„Mélységesen fel vagyok háborodva, ma kb. 17.30-kor az Örs aluljáróban egy 12 éves kisfiú koldult, térdelve a 3-as, 62-es villamos és a 32 busz felé vezető lépcsőnél (a zuglói oldalon). Ez komoly, 2023-ban Budapesten ilyen előfordulhat? Hányan mentek el mellette úgy, hogy nem hívták a rendőrséget?” – kezdte bejegyzését a hölgy. 

Miért nincs állandó rendőri jelenlét?

„Mellesleg miért nincs állandó rendőri jelenlét az Örsön? Miért nincsenek tisztában azzal az emberek, hogy kutyakötelességük ilyen esetben tárcsázni a rendőrséget? Én telefonáltam természetesen (pedagógusként pláne erkölcsi kötelességem) és a rendőrök lelkére kötöttem, hogy siessenek, mivel a kisfiú azt mondta, hogy kényszerítik erre. Remélem, a kényszerítői nem figyeltek, és nem voltak a közelben (sajnos nem néztem körbe)” – írta.

Kiemelt figyelem

Jellemző tehát, hogy ilyen esetek történnek az Örs vezér terén. A rendőrség is felfigyelt erre a kellemetlen helyzetre, és megemelt létszámmal razziázik a területen. Négy egység látja el a szolgálatot a nap 24 órájában: a 10. és 14. kerületi kapitányság járőrei, területi szervezetként pedig a Közrendvédelmi Főosztály, illetve a Készenléti Rendőrség egyenruhásai.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: pillanatkép az Örs vezér teréről. Fotó: archív