Vádat emeltek egy budapesti kerületi rendőrkapitányságot robbantással fenyegető férfi ellen, aki így akart bosszút állni az ott dolgozó volt párján – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Nem tudta elfogadni a szakítást

Közleményükben azt írták: az 58 éves férfi nem tudta elfogadni, hogy szakított vele a kapitányságon dolgozó nő, akivel tavaly április végéig élt élettársi kapcsolatban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Bosszút akart állni

Bosszút akart állni volt párján, ezért 2021. június 22-én reggel mobiltelefonról felhívta a 112-es segélyhívót azzal a valótlan állítással, hogy aznap délután bomba fog robbanni a kapitányságon.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy másik ügy

A férfit a bíróság pár hónappal korábban egy másik ügyben közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Börtönbe mehet

A mostani ügyben a Budapesti 5. és 13. Kerületi Ügyészség a férfit ugyancsak közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy rendeljék el a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés letöltését is.

Pár napja a Népligetben volt bombariadó

A BudapestKörnyéke.hu írta meg, bombariadó volt a Népligetben, határozatlan ideig egyetlen jármű sem közlekedhetett az autóbusz-állomásról. 11 óra után nemsokkal pedig közölték, a hatósági zár véget ért, az autóbuszok rendje visszaállt.

Bombariadó a fővárosi plázákban

Néhány nappal ezelőtt, Budapesten, 6 bevásárlóközpontban volt bombariadó. A Westend, az Aréna Mall, az Árkád, a MOM és a Corvin Plázát fenyegették meg robbanó anyaggal. Az érintett plázákban hangosbemondóban mondták be, hogy mindenki hagyja el az épületet.

Bombariadó a vidéki plázákban

Ezzel egyidőban Győrben, Kaposváron, Miskolcon és Debrecenben is bombariadó volt, szintén a bevásárlóközpontokban.

A MÁV-ot is megfenyegették

Debrecenben, a MÁV Piac utcai területi igazgatóságának épületében is szintén bombariadó volt. Minden helyszínre e-mailbe érkezett a fenyegetés. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: Illusztráció