15 év börtönbüntetést kért a főügyészség arra a férfira, aki éveken keresztül bántalmazta élettársát, mígnem a nő belehalt sérüléseibe.

Többször bántalmazta

A vádirat szerint a 60-as éveiben járó férfi 2016-tól élt élettársi kapcsolatban a későbbi áldozattal az egyik szabolcsi kistelepülésen. Mindketten italozó életmódot folytattak, és ittasan a férfi többször bántalmazta a nőt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kórházba került

2022. július 13-án az egyik ilyen bántalmazás után a nő kórházba került. Öt nappal később, amikor a kórházból elbocsátották, ismét a közös lakásba tért vissza.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Belehalt

A Nyíregyházi Járásbíróság hiába rendelt el távoltartást a férfivel szemben továbbra is együtt éltek, a vádlott pedig továbbra is napi szinten puszta kézzel bántalmazta az élettársát, míg 2022. augusztus 19-én a nő meghalt.

15 évet kaphat

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádiratában mértékes indítványt is tett, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, úgy vele szemben 15 év börtönbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást szabjon ki a Nyíregyházi Törvényszék.

Éles eszközzel támadt az élettársára

Amint azt a Kékvillogó is megírta éles eszközzel támadt élettársára egy férfi Egyházasrádócon. Emberölés kísérlete miatt indult büntetőeljárás vele szemben a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.

Az udvaron támadt rá

Ahogyan arról beszámoltunk bejelentés érkezett a rendőrségre 2023. augusztus 22-én este, miszerint egy férfi éles tárggyal támadt élettársára Egyházasrádócon. Az adatok szerint a férfi családi házuk udvarán támadt élettársára, többször próbálta megsebesíteni.

Védekezett a nő

A nő védekezett, így a megvadult férfi nem tudta megsebesíteni. A sértett segítségére siető szomszéd közbeavatkozására a férfi elmenekült a helyszínről. A rendőrök másfél órán belül elfogták a 35 éves elkövetőt Egyházasrádóc külterületén.

Beismerte tettét

A vármegyei nyomozók a támadót emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, melynek során beismerő vallomást tett. Őrizetbe vétele mellett kezdeményezték letartóztatását, közölte honlapján a rendőrség.

Veszprém megyében a feleségét bántalmazta egy férfi

Szintén a Kékvillogó írta meg, hogy egy bakonyi faluban élő hölgy a Veszprémi Rendőrkapitányságon személyesen tett feljelentést 2023. augusztus 17-én délután arról, hogy a férje napi rendszerességgel bántalmazza.

Borzalom, amit művelt

A férfi két nappal korábban a felesége fejét a falba, majd a padlóba verte és belekönyökölt az arcába. A nő elmondása szerint a férje féltékenységéből fakadóan 2023 januárja óta rendszeresen bántalmazza őt, melynek két kisgyermekük is tanúja.

Gyerekeik szeme láttára

A 28 éves férfit néhány órával később a rendőrök kapcsolati erőszak bűntett és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek az illetékes ügyészségen a férfi távoltartásának indítványozására.

Zala megyében volt élettársát támadta meg egy férfi

Portálunk számolt be róla szintén, hogy féltékenységből rontott neki egy éles tárggyal volt élettársának egy férfi Zala megyében, képtelen volt feldolgozni, hogy a nő egy másik férfival jött össze.

Megromlott a viszony

A vád szerint a Zala megyei településen élő férfi 2016-ban párkapcsolatot létesített fiatalkori barátjával, aki idővel élettársa lett. 2020-ra viszonyuk megromlott, mert a nő egy másik férfival létesített kapcsolatot.

Nem tudta felfdolgozni

A férfi ezt a helyzetet érzelmileg nem tudta feldolgozni, hónapokon át igyekezett kapcsolatot helyreállítani, ám a nő erre nem volt nyitott.

Meglátta őket

A vád szerint 2021. július 15-én éjszaka a vádlott volt élettársa házához ment, ahol meglátta új barátjának gépkocsiját. Haraggá alakuló elkeseredettségében hazament, egy éles tárgyat vett magához, majd éjfél után visszatért a nő házához.

Dulalkodni kezdtek

A ház bejárati ajtaját berúgva a hálószobába rontott, ahol volt élettársának barátjával dulakodni kezdett, eközben többször meg is sebesítette.

A nő után indult

Ezután a szomszéd házba menekülő nő után indult, akit többször megütött és megöléssel fenyegetett. A sértettek végül a vádlottat együttes erővel – az időközben értesített rendőrök helyszínre érkezéséig – a földre szorították.

Mehet a börtönbe

Az elsőfokú bíróság a vádlottat – a váddal egyezően – több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt mondta ki bűnösnek, és 17 év fegyház büntetésre ítélte.

Fellebbeztek

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem enyhítés iránt fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárásban az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta. Az eljárás a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik, közölte honlapján az ügyészség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció