Kizuhant egy második emeleti lakásból egy 1 éves kisgyermek a romániai Törökpadja településen. A gyermek a lakás teraszán játszott, amikor megcsúszott és lezuhant. Az anya ijedtében a gyermek után kapott, hogy megmentse, ám ő is megcsúszott és a kicsi után zuhant.

Négy métert estek

Anya és gyermeke a tömbház szomszédságában lévő alacsonyabb épület tetejére este, körülbelül négy méter zuhanhattak. Az első vizsgálatok szerint a gyermek koponyasérüléseket szenvedett, tudata zavaros, állapota súlyos.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hamar jött a segítség

A segélykérő kiáltásaikat egy arra járó, szabadidejét töltő asszisztens hallotta meg, aki azonnal a mentőállomásra szaladt, magához vett egy nyakmerevítőt és két önkéntes kíséretében visszasietett a helyszínre, hogy elsősegélyben részesítse őket. Még rámpát is improvizáltak egy vasalódeszkából, hogy a két sérültet lehozzák az épület tetejéről – írta meg a maszol.ro.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mentőhelikopter érkezett

A gyermeke mentőhelikopterrel szállították az eset után kórházba, az anya mindössze egy bokasérüléssel megúszta a zuhanást.

Sajnos nem egyedi eset

Itt a Kékvillogó oldalán az év elején számoltunk be róla, hogy kizuhant egy másfél éves kisgyerek az ablakból Újpesten.

Járőr élesztette újra

Mint megírtuk a másfél éves kislányt egy budapesti járőrnek sikerült újraélesztenie. A mentők stabilizálták a kicsi állapotát, majd kórházba szállították.

Ez is érdekelhet:

Édesanyja küzdött a gyerek életéért

A rendőröket egy újpesti társasházhoz riasztották, miután egy másfél éves kislány kizuhant a második emeleti lakásából. A gyermeket megpróbálta az anyja újraéleszteni, de nem tudott rajta segíteni, a kislány légzése és keringése leállt.

Sikerült megmenteni

A helyszínre kiérkező járőrök azonnal megkezdték a kislány mentését, majd az egyiküknek sikerült is újraéleszteni a lányt, akinek az állapotát a megérkező mentősök stabilizálták. A mentést követően a mentősök kórházba szállították a kislányt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BudapestKörnyéke.hu