A Debreceni Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2024. június 12-én hozott határozatot annak a férfinak az ügyében, aki megerőszakolta egy idős asszonyt Hajdú-Bihar vármegyei egyik városban. Az elkövető brutális módon bánt a nyugdíjassal, aki testileg rettenetes kínokat élt át. 

7 évet kapott

A másodfokú bíróság a nemi közösülés bűntette, testi sértés bűntette és magánlaksértés bűntette miatt indult büntetőeljárásban a Hajdúböszörményi Járásbíróság 2024. január 31-én meghozott ítéletét helybenhagyta. A vádlottat a Debreceni Törvényszék jogerősen 7 év fegyházbüntetésre ítélte és 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Egész éjszaka ivott

A férfi 2023. augusztus 19-én, az esti órákban a családjával, majd később az ismerőseivel együtt egy Hajdú-Bihar vármegyei városban megtartott rendezvényen vett részt, amely során jelentős mennyiségű szeszes italt fogyasztott, melytől ittas állapotba került. Az elkövető már augusztus 20-án 2 óra körül elindult gyalog haza.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Átmászott a kerítésen 

A férfi, amikor megérkezett az otthona közelébe, akkor nem a lakásához ment, hanem egy közeli, kerítéssel körül határolt házhoz, ahol egy idős asszony egyedül élt. A férfi a kerítésén átmászott és meglátta, hogy az utcafront felőli ablak nyitva van. 

Ráfeküdt az idős nőre

A férfi letépte a szúnyoghálót és az ablakon keresztül bemászott a lakásba. Az idős nő az ágyában feküdt és aludt, ekkor csak egy hálóinget viselt. A férfi azonban olyan zajt csapott, hogy az asszony felébredt. Ekkor a férfi rátámadt, ráfeküdt, a száját befogta és a kezeit is lefogta. 

A földön és az ágyban is közösült vele

Az erőszak hatására védekezni nem tudó idős nőt, a férfi az ágyra lenyomta, a hálóingét felhúzta, majd vele akarata ellenére többször, az ágyon és a földön közösült. A bűncselekmény után a férfi a mobiltelefonját véletlenül a lakásban hagyta, majd az ablakon kimászott és a helyszínről távozott. Az asszony, az eset során nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. 

Ítéletet hirdettek 

Dr. Szurdi Béla, a büntetőtanács elnöke a tárgyaláson azt mondta hogy az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, a bizonyítékokat egyenként és egymással összevetve helyesen értékelte és törvényesen minősítette a vádlott bűncselekményét. 

Szigorral kell fellépni

A járásbíróság ítéletét az ügyészség tudomásul vette, ezért a súlyosítási tilalom miatt az törvényszék nem szabhatott ki hosszabb időtartamú büntetést. A bíró kiemelte, hogy a nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni súlyosan sértő, erőszakos bűncselekmények ellen a bíróságnak a prevenció és a társadalom védelmében fokozott szigorral kell fellépnie, az enyhébb büntetés kiszabását semmi nem indokolta. 

Az ítélet jogerős

A cselekmény elkövetésének brutális, úton álló jellege a büntetés kiszabásánál különös hangsúlyt kapott. A törvényszék súlyosító körülményként értékelte továbbá az ittas állapotban történő elkövetést, valamint azt, hogy a vádlott büntetett előéletű, a cselekmény elkövetésekor büntetőeljárás hatálya alatt állt, továbbá a kettőnél több bűncselekmény halmazatát. Az ítélet során a bíróság azt is figyelembe vette, hogy a férfi az eljárás során beismerő vallomást tett és két kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia. Az ítélet jogerős. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció