Tragikus hírről számolt közösségi oldalán a MÁVINFORM: bejegyzésükből ugyanis kiderült, hogy a reggeli órákban egy, a Nyugati pályaudvarról induló vonat halálra gázolt egy kerékpárost.

Meghalt a biciklis

„Csütörtök délelőtt a Nyugati pályaudvarról 8:53-kor Szeged felé elindult Napfény Ic (IC 722) Vecsés-Kertekaljánál a vasúti átjáróban elütött egy kerékpárost, aki a balesetben életét vesztette. A helyszínelés befejezéséig, várhatóan 12-13 óráig Vecsés és Üllő között nem közlekedhetnek a vonatok, a ceglédi vonalon jelentősen hosszabb eljutási idővel kell számolni” – írták a posztban, melyben arról is tájékoztatták az utasokat, hogy az eset miatt milyen forgalmi változásokkal kell számolni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Forgalmi változások

A záhonyi vonal InterCity vonatai kerülő útvonalon, Újszászon át közlekednek Budapest és Szolnok között, Vecsés és Üllő között pótlóbuszok közlekednek várhatóan 10:45-től, továbbá az elővárosi vonatok (S50, Z50) és a Cívis InterRégiók, Napfény IC-k rövidebb útvonalon közlekednek – közölték.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pár napja tehervonat gázolt Kelenföld és Nagytétény között

Amint azt a BudaPestkörnyéke.hu is megírta szeptember 24-én, vasárnap Budapest-Kelenföld és Nagytétény között egy tehervonat elgázolt egy embert. A vonatok a helyszínelés ideje alatt csak az egyik vágányon közlekedhettek. A Budapest–Székesfehérvár vonalon közlekedő vonatok menetideje 10-20 perccel meghosszabbodott.

Gázolás Háros állomáson

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy a Déli pályaudvarról Keszthelyre 10:35-kor elindult és Érd felső felé elterelt Balaton InterCity (IC 864) Háros állomáson elgázolt egy embert, aki a helyszínen életét vesztette. Az eset szintén szeptember 24-én, vasárnap történ. Az InterCity utasait átszállították a Kőbánya-Kispest-Székesfehérvár közötti G43-as (3524) vonatra. Székesfehérvártól az utasok tovább a Déli pályaudvarról Keszthelyre 12:35-kor induló Balaton InterCirty (IC 874) vonattal utazhatnak tovább, mely Székesfehérvárról 13:21-kor indul tovább. 

Késések

A helyszínelés ideje alatt Háros és Nagytétény-Diósd között a vonatok csak az egyik vágányon közlekedhettek. A Budapest-Pusztaszabolcs vonalon közlekedő S40-es, S42-es, illetve pécsi Mecsek IC vonatok, illetve a székesfehérvári G43-as vonatok menetideje 10-20 perccel meghosszabbodhat – írta a Mávinform.

 „Sajnos pont láttam”

„Mi pont arra mentünk és sajnos láttam olyat a vonatból, amit nem kellett volna” – írta egy szomorú utas a történtek után a Facebookon.

Múlt pénteken is tragédia történt

Múlt pénteken, azaz szeptember 22-én is több tragédia történt a vasúton: hajnalban elütött egy embert a Szobról a Nyugati pályaudvarra tartó vonat Göd közelében. Eleinte sok volt a rejtély a történtekkel a kapcsolatban, a Mávinform azt írta, „gázolás gyanúja miatt várakozik a vonat, emiatt jelentősen nőtt a menetideje”. A szemtanúkat sokkolták az események.

Gázolás Göd közelében

„A Szobról a Nyugati pályaudvarra tartó, Vácról 5:58-kor továbbindult G70-es vonat gázolás gyanúja miatt Göd közelében várakozik, jelentősen nőtt a menetideje. Az ugyanazon vágányon haladó, Vácról 6:04-kor elindult S70-es vonat visszatért Vácra” – adta hírül a reggeli órákban a Mávinform. 

Nagy a felháborodás

Természetesen a reggeli rohanásban nem jött jól az újabb tragédia. Nagyon sokan nem jutottak el a munkahelyükre, az iskolába időben, hatalmas a felháborodás az események miatt. „Dunakeszin már nem lehetett felszállni, annyira tele volt az, ami jött 1 óra várakozás után. Több, mint 1 órája várunk” – írta egy utas a Facebookon. „Kedves MÁV! Másfél órával a baleset után sem történik semmi! Nem hiszem el, hogy nem tudnak pótlóbuszt vagy valamit intézni, de a jegyár emelés az működik!” – tette hozzá egy elkeseredett kommentelő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nyugati pályaudvar