Kimondta az orvosszakértő, hogy élve, életképesen született az a csecsemő, akit holtan találtak Budapesten, az egyik 8. kerületi társasház belső világítóudvarán még január 27-én. Miután anyja a fürdőszobában megszülte a kicsit, azonnal ki is dobta az ablakon. A holttest egy hónapig feküdt a zárt udvaron, csak ezután találtak rá.

Halott csecsemő

Budapest 8. kerületéből 2024. január 27-én tettek bejelentést, miután egy társasház világítóudvarán halott újszülöttet találtak. Mivel a baba halálát nagy valószínűséggel idegenkezűség okozta, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt, szakértők bevonásával indított nyomozást. Az újszülöttet világra hozó 22 éves nőt a helyszínen elfogták – írtuk meg az eset után.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A fürdőszobában szült

A BRFK közölte, elkészült az orvosszakértői vélemény. Az újszülöttet világra hozó 22 éves nő a megalapozott gyanú szerint december 26-án lakásuk fürdőszobájában, családja előtt is titkolt terhességet követően hozta világra gyermekét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy hónap múlva találták meg

Ezután, az ablakon keresztül, 5.8 méter magasból a világítóudvarba dobta. A babára egy hónappal később találtak rá. A fővárosi rendőrök még aznap előállítottak a házból egy nőt.

Eze az ablakon dobta ki a csecsemőt

Forrás: police.hu

Élve született

Az azóta elkészült igazságügyi orvos szakértői vélemény megállapította, hogy a gyermek élve született, orvosi ellátással életben maradhatott volna, a gyermek halálát az ellátatlanság, kihűlés, és a köldökcsonkon keresztüli kivérzés okozta.

Őrizetbe vették

A BRFK életvédelmi nyomozói a 22 éves gyanúsítottat 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsított megtagadta a vallomást, és panasszal élt a gyanúsítással szemben. A nőt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Pécsi tragédia

Január közepén, egy 15 éves lány Pécsen, titokban megszülte gyerekét, a csecsemő azonban ezután életét vesztette.  Az újszülött élve jött világra, ezért felvetődött, hogy idegenkezűség végzett vele.

Őrizetbe vették

A fiatal lányt az egyenruhások előállították, emberölés miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. A Baranya vármegyei rendőrök szakértők bevonásával vizsgálták a tragédia pontos körülményeit.

A gimnáziumban szült

Egy pár nappal az eset után kiderült, hogy a 15 éves lány a pécsi Gandi Gimnázium tanulója, terhességét pedig titkolta. A kollégiumi szobában indult meg a szülés. Ekkor kért segítséget a szobatársaitól, akik kikísérték a mosdóba.

Korábban született

A diáklány itt szülte meg gyermekét. A nevelők csak ezután hívtak mentőt. A gyermek halálát légzési zavar okozta, mivel koraszülötten jött a világra és nem kapta meg időben a megfelelő orvosi segítséget.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu