Borzalmas és szerencsétlen halált halt az az 51 éves börtönőr, aki két héttel ezelőtt vesztette életét a csengeri börtön építkezésén. Fehér Lászlóra ráborultak a fémből készült építőelemek, életét pedig már a gyors segítség ellenére sem tudták megmenteni. A rendőrség nyomozást indított.

Baleset Csengerben

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, borzalmas munkahelyi baleset történt a csengeri börtön építkezésén február 1-én. Szolgálatteljesítés közben olyan súlyosan megsérült Fehér László bv. főtörzszászlós műveletirányító, hogy a helyszínen életét vesztette.

Tiszalökön szolgált

Az elsődleges adatok alapján a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet állományába tartozó, de a csengeri építkezésen szolgálatot teljesítő egyenruhás, éppen az építőanyagok deponálásában közreműködött, amikor baleset érte.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudták megmenteni

A helyszínen dolgozó munkatársai azonnal a segítségére siettek és értesítették a mentőszolgálatot, azonban a gyors és szakszerű ellátás ellenére, sajnos már nem tudták megmenteni az életét.

Fémelemek dőltek az őrre

Most kiderült, mi történt a pontosan. A 24.hu információi szerint a raklapokon lévő zsaluelemeket pakolták le a dolgozók egy kamionról, amikor a tragédia történt. Rakodógéppel akarták leemelni a fémből készült elemeket a járműről, de azok szétcsúsztak és rádőltek az irodából éppen akkor kilépő főfelügyelőre. A helyszínen dolgozó bv-sek azonnal a segítségére siettek, és értesítették a mentőket, de már nem lehetett megmenteni a műveletirányítóként dolgozó férfi életét. A rendőrség büntetőeljárást indított a halálos munkahelyi baleset után.

Folyik a nyomozás

A rendőrség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást az ügyben. A nyomozás folyamatban van, és még senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként – mondta Szilágyi László szóvivő, csoportvezető ügyész, hozzátéve, legutóbb munkavédelmi igazságügyi szakértőt rendelt ki a nyomozó hatóság.

Elhivatott volt

„Néhai Fehér László bv. főtörzszászlós feladatait mindvégig magas színvonalon, elhivatottan, kiemelkedő szorgalommal végezte. Személyében mind emberileg, mind szakmailag egy rendkívüli kollégát, egy kiváló szakembert veszített el a testület” – így búcsúzott a tragikus körülmény közt elhunyt Fehér Lászlótól hivatalos honlapján a büntetés végrehajtás.

Az ország legnagyobb börtöne lesz

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) egy 1500 elítélt befogadására képes, kiemelt biztonságú, új börtönt épít Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. Az intézmény csaknem 700 embernek ad munkalehetőséget a román határ melletti településen.

Őszre készül el

A börtön 5 és fél hektáros területen épül és 2024 őszére készülhet el. A tervezés során ügyeltek arra, hogy az intézmény modern, tartós és környezetbarát építészeti megoldásokkal legyen kialakítva. A fogvatartottak számára ebben a börtönben is biztosítani fogják a tanulási és munkáltatási lehetőségeket: az intézet területén egyebek mellett oktató helyiségek és két munkacsarnok is helyet kap

Képzik a munkaerőt

Az új bévések oktatása már el is indult: négy osztály kezdte meg az alapfokú büntetés-végrehajtási tanulmányait – tette hozzá az ezredes, aki elárulta: a felvételi eljárás és a 14 hetes alapképzés helyben, Csengeren zajlik, ugyanakkor fontos, hogy a tanulók már annak kezdetétől, az oktatás teljes ideje alatt teljes bért kapnak.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: építlezés a csengeri börtönben. – Forrás: BVOP