A rendőrök megmentették azt a tiszaújvárosi fiatalembert, aki végzetes lépésre szánta el magát.

Bejelentés érkezett

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. május 27-én 19 óra 30 perc körül érkezett a bejelentés, hogy egy fiatalember Tiszaújvárosban, az Örösi úton egy fára felakasztotta magát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Siettek a rendőrök

A bejelentést követően a helyszínre érdekezett rendőrpáros – Répási Bertalan r. zászlós és Csorba Attila r. főtörzsőrmester a Mezőcsáti Rendőrőrs körzeti megbízottjai – azonnal megkezdték a segítségnyújtást, illetve az életmentést. Az egyik rendőr a fiú testét megemelte a másik pedig levágta a nyakára csomózott nyakkendőt, majd a földön stabil oldalfekvés pozícióba helyezték.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kórházba vitték

A gyors és hatékony reagálás eredményeként a körzeti megbízottak – a már lélegző és eszméleténél lévő – fiatalt átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik további ellátás céljából kórházba szállították.

Az Árpád hídról esett a Dunába

Amint azt a Kékvillogó is megírta május 22-én, hétfőn reggel bejelentést kapott a Budapesti Rendőr-főkapitányság arról, hogy egy személy van a Dunában az Árpád hídnál. A gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült kimenekíteni a folyóból.

A vízirendészet sietett a férfi segítségére

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság beosztottai, Morvai József törzszászlós, Pál Anita főtörzsőrmester és Bor Szabolcs őrmester indult a fiatalemberért, hogy kimentsék. Néhány perc alatt ott voltak a bejelentés helyszínén.

Kiderült, hogy ki volt a vízben

Egy 18 éves budapesti fiatalemberről volt szó, aki eddig nem ismert körülmények között esett a Dunába. A férfit kimentették a vízirendészek, a hajóba emelték. Ezt követően átadták a mentőszolgálat szakembereinek, ők pedig kórházba szállították.

Rákóczi hídról is a Dunába ugrott egy férfi

Ahogyan azt megírtuk, múlt hét kedden egy 34 éves férfi úgy döntött, hogy eldobja magától az életét és a Dunába veti magát. A Rákóczi hídról ugrott a folyóra. A vízirendőrök megpróbálták kiemelni a vízből a férfit, ám ő ellenállt.

A vízirendőrök végül sikerrel jártak

Az ellenállás ellenére a férfit ki tudták menteni. A partra vitték, majd rendőri kísérettel kórházba szállították.

Egy 50 éves nő az autójával hajtott a Dunába

Januárban a horányi révnél történt egy szomorú eset. Egy gödi nő úgy akart véget vetni az életének, hogy kocsijával a hullámok közé hajt. Az 50 éves asszony azonban meggondolta magát, és kiúszott a partra.

Kemény feladat volt kiemelni a vízből a járművet

Az autót a tűzoltók és a búvárok közös erővel hozták a felszínre. Más nem utazott az autóban, a nő pedig saját maga kimenekült a kocsiból önerőből.

Ha segítség kell

Ha Önnek vagy valakinek a környezetében segítségre van szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció