Forgalmi okból lassító, majd megálló személygépkocsinak ütközött egy kamion Békés vármegyében. Az autó vezetője életét vesztette. A rendőrség befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Hátulról rohant bele

A 47-es számú főúton, Békéscsaba külterületén, 2022. augusztus 19-én 10 óra körül egy Mezőberény felé tartó kamion hátulról nekiütközött egy személygépkocsinak. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Későn vette észre a kamion

Az autós balra akart kanyarodni, ezért a felezővonal mellé húzódott, lassított és megállt. Ezt későn vette észre a kamion sofőrje, és elmondása szerint már nem tudta elkerülni az ütközést.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az árokba csapódott

A személyautó árokba csapódott, a vezetőjét a mentők súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba, ahol tíz nappal később meghalt.

Fotó a helyszínről:

Elismerte

A kamion sofőrjét a rendőrség halálos közúti baleset okozása bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja, a férfi a kihallgatásán elismerte a felelősségét. Elmondta, hogy gondolt arra, áttér a szemközti sávba, úgy kerüli ki az autót, de szemből is volt forgalom.

Az ügyészségen folytatódik

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a baleset miatt elrendelt nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait 2023. április 19-én továbbította az ügyészségre.

Helyszíni felvétel:

A rendőrség figyelmeztetése

A történtek kapcsán a rendőrség felhívja a figyelmet arra a közlekedési szabályra, amely szerint járművet másik járművel csak úgy szabad követni, hogy ha az elöl haladó jármű hirtelen fékez, a mögötte haladó jármű még akkor is meg tudjon állni. Tartsanak megfelelő követési távolságot azért, hogy időben észleljék a forgalmi akadályokat és tudjanak reagálni azokra! A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu