Halálra gázoltak egy 55 éves férfit Budapesten, tudatta a rendőrség a police.hu oldalán.

A helyszínen meghalt

Mint írják eddig tisztázatlan körülmények között 2023. április 19-én 20 óra 30 perc körül Budapest 11. kerületében, a Balatoni úton egy autóbusz elütött egy gyalogost. Az 55 éves férfi a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A 17. kerületben egy kislányt ütöttek el

Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt zebrán ütöttek el egy 13 éves lányt a napokban a főváros 17. kerületében. Az esetet többen látták, egyelőre azonban mégsem találták meg a sofőrt, aki a történtek után segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Elütötték a gyermekünket”

„Kedves Rákosmenti lakosok. Reggel 7:25 körül a zebrán áthaladva elütötték a 13 éves gyermekünket. A jobbról Maglód felől érkező autó megállt, azonban a városból balról érkező autó elütötte. A gázoló továbbhajtott segítség nyújtás nélkül a Pesti úton kifelé Maglód irányába” – írta egy anyuka a napokban az egyik 17. kerületi Facebook-csoportban, majd hozzátette: nem a Kucorgó téri zebránál történt a cserbenhagyás, hanem a kisbolt előtti új zebrán, ami nemrég készült el.

A feljelentést megtették

„Mivel több szemtanú is van, illetve sérülés is történt, kérem, hogy aki szintén a helyszínen volt és akár futólag is látott valamit az vagy privátban nálunk vagy a 17. kerületi Zrínyi Miklós általános iskola felé jelezze, mivel a feljelentést megtettük. Köszönöm szépen” – folytatódott a poszt.

Kulcskérdés a biztonság

Természetesen a folytatásban nem maradt el a komment-áradat, és amellett, hogy sokan szeretnének segíteni a családnak, az a kérdés is felmerült, hogyan lehete biztonságosabbá tenni az ilyen és ehhez hasonló kereszteződéseket.

Látták a sofőrt

„A sofőr egy nő volt és hátul ült a két gyereke. Egy pillanatra megállt, majd tovább hajtott. A rendszámát nem láttuk, de remélem sikerült valakinek le fotózni” – írta egy szemtanú. „Remélem, lelkileg is sikerül mielőbb feldolgozni ma történteket. Nektek jobbulást kívánok, az elkövetőnek pedig mielőbbi jogosítvány bevonást – minimum” – tette hozzá egy másik hozzászó.

Fekvőrendőrt, kamerát!

„Sajnos engem is majdnem elgázoltak ott! Nagyon kell figyelni, attól függetlenül, hogy zebra van. Nem értem, miért nem tesznek egy fekvőrendőrt, akkor talán megtanulnak lassítani a sofőrök” – fűzte hozzá egy másik helybéli lakos. „Azonnal kamerát kell elhelyezni ezeken a kritikus helyeken. Az az egyedüli biztos módszer a cserbenhagyásos gázolás ellen! A mi gyerekünk is jár arrafelé. Írok a képviselőnek!” – írta egy másik internetező.

Elütöttek egy gyermeket Dunaharasztiban

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról februárban, hogy elütöttek egy iskolába tartó gyereket Dunaharasztiban. A baleset a reggeli csúcsforgalomban történt Dunaharaszti egyik legveszélyesebb területen, a Némedi úton. Rövid időn belül megérkezett a mentő, és ellátták a baleset sérültjét.

Kórházba szállították a kislányt

A helyszínről származó információk szerint egy általános iskolás kislány volt a baleset szenvedő alanya. A gyermeket megfigyelésre kórházba szállították, a legutolsó hírek szerint megúszta könnyebb sérülésekkel.

Elütöttek egy gyermeket Szentendrén

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról is, hogy elütöttek egy gyermeket egy szentendrei iskolánál, a történtek után rendőrök lepték el a környéket. A helyszínről származó információk szerint a Barcsay általános iskola előtt történt a baleset a reggeli órákban. 

 „Az én fiamat ütötték el”

Délután aztán a kisfiú édesanyja is posztolt a csoportban, és részletesen leírta, mi történt. „Az én fiamat ütötték el reggel a Barcsaynál. Szerencsére megúsztuk zúzódásokkal, de a gyermekem lábán áthajtott az dobozos autó és csak akkor állt meg, amikor egy másik anyuka kiabálva odarohant, hogy gyermek van az autó alatt” – kezdődött a bejegyzés. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció