Több mint tíz évig tartották láncra kötve 28 éves fogyatékkal élő lányukat szülei a romániai Baróton – közölte csütörtökön a sepsiszentgyörgyi ügyészség.

Fogva tartották

A rendőrség kedden, április 4-én hivatalból indított eljárást a székelyföldi városban élő család két idősebb tagja ellen, miután felmerült a gyanú, hogy fogva tartják fogyatékkal élő lányukat – számolt be közleményében az ügyészség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szekrényhez kötözték

A helyszínre kiszállva a rendőrök a 28 éves nőt 80-100 centiméter hosszú láncra kötve találták, melynek másik végét egy méretes szekrényhez erősítették.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Alig volt mozgástere

A lánc zárt lakattal volt a szekrényre, illetve a nő bokájára szerelve, egy négyzetméteren engedve számára a mozgást.

Kulcsra volt zárva

A szoba, amelyben a nő tartózkodott, kívülről volt kulcsra zárva – közölte a nyomozóhatóság. Az ügyészek a vizsgálatok nyomán arra a következtetésre jutottak, hogy a fiatal nőt 2012 óta tartotta többnyire láncra verve családja.

Letartóztatták a szülőket

A fiatal nő hivatalos gondozójává kinevezett apa és felesége ellen illegális fogva tartás vádjával indult bűnvádi eljárás, harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték őket.

Döbbenetes dologgal védekeztek

A Maszol hírportál úgy értesült, hogy a kihallgatás során a szülők azzal védekeztek: a saját érdekében kötözték meg mentális betegséggel küzdő lányukat, nehogy megsérüljön, például megégesse magát.

Kórházba vitték

A kiszabadított nőt kórházba szállították kivizsgálásra, a több évig tartó fogvatartás súlyosan árthatott egészségének – közölte az ügyészség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Kétségbeesetten kiabált segítségért a várandós nő, akit hátulról támadott meg tartalékos katona Miskolcon

Kiemelt kép: Illusztráció