A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz két férfi ellen, akik jogszerűen intézkedő rendőrök eljárását erőszakkal akadályozták.

Egy verekedés miatt vonultak ki a rendőrök

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. október 16-án este egy borsodi település sörözőjében verekedés miatt intézkedtek a rendőrök, ennek során – előállítás céljából – egy fiatal férfit kísértek ki megbilincselve a szórakozóhelyről.

Megöléssel fenyegette a rendőrt

A férfi ittas állapotban lévő apja a presszó teraszán tartózkodott, és az egyik rendőrt megöléssel fenyegette, miközben megragadta annak ruházatát, majd ököllel, közepes erővel mellkason ütötte. A rendőr a 49 éves férfit magától ismét ellökte és a karját megragadva próbálta megbilincselni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megszorongatta a rendőr nyakát

Az édesapjával és testvérével szembeni rendőri intézkedést észlelő és azt megakadályozni szándékozó szintén ittas 24 éves férfi a presszó kapujánál ekkor hátulról erősen megszorította a rendőr nyakát.

Végül sikerült megbilincselni

A rendőr az idősebb férfit elengedve hirtelen megfordult, és a fiatalabb férfival szemben elvezető fogást alkalmazva egy jelenlévő polgárőr segítségével megbilincselte.

Beismerték tettüket

Az alkoholos állapot után az őrizetben lévő elkövetők gyanúsítotti kihallgatásukon beismerték a bűncselekmény elkövetését.

Többszörösen büntetett előéletüek voltak

A nyomozó ügyészség álláspontja szerint a – többszörösen – büntetett előéletű idősebb férfi és a rendőrt fojtogató fiatalabb férfi letartóztatása nem mellőzhető.

Nem kellett börtönbe menniük

A Debreceni Járásbíróság az ügyészség indítványa ellenére nem rendelt el személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést. A döntéssel szemben az ügyész fellebbezett.

Néhány napja Bács-Kiskun vármegyében történt hasonló eset

A hivatal munkatársai egy presszó előtt kézbesítették a határozatot

Egy férfi és az élettársa nehezen viselte, hogy nevelőszülőhöz viszik gyereküket. Az utcán tomboltak, a férfi nekirontott az egyenruhásoknak. Most a börtönben nyugodhat meg.

Három rendőr is segített

A kormányhivatal felkérésére a település polgármesteri hivatalánál megjelenő 3 rendőr és a kormánytisztviselők a közelben lévő presszónál meglátták a családból való kiemeléssel érintett egyik gyermeket és az édesanyját, akinek kézbesíteni akarták a határozatot.

A nő és a férfi is többször volt már büntetve

Mindkét szülő megvadult, ütlegelni kezdték a rendőröket, akik nehezen bírtak a két, alkoholos állapotban lévő felnőttel. „Engedjétek el, az az én gyerekem, megöllek titeket” – kiabálta. Ezt követően többször megkísérelte megütni, illetőleg megrúgni az egyik rendőrt, aki sikeresen védekezett, azonban megbilincselni már nem tudta. – írt az esetről korábban a budapestkornyeke.hu is.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció/police.hu