Mind ő, mind élettársa nehezen viselte, hogy nevelőszülőhöz viszik gyereküket. Az utcán tomboltak, a férfi nekirontott az egyenruhásoknak. Most a börtönben nyugodhat meg.

Ez volt az előzmény

Az ügy előzményei idén március 23-án indultak, amikor egy vármegyei kormányhivatal járási részlege két kiskorú gyermeket ideiglenes hatállyal nevelőszülőnél helyezett el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tartottak tőle

Azonban a hivatal munkatársai sejtették, hogy az apa agresszíven fog fellépni, éppen ezérrt rendőri segítséget kértek, hogy sikeresen végre lehessen hajtani a határozatot. Megérzésük nem volt alaptalan, s a későbbiekben teljes mértékig beigazolódott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy presszó előtt kézbesítettek

A kormányhivatal felkérésére a település polgármesteri hivatalánál megjelenő 3 rendőr és a kormánytisztviselők a közelben lévő presszónál meglátták a családból való kiemeléssel érintett egyik gyermeket és az édesanyját, akinek kézbesíteni akarták a határozatot.

Elszabadult a pokol

Az ügyintézők tájékoztatták az asszonyt a határozat tartalmáról, aki ezen feldühödött és kiabálva trágár szavakkal illette a járási hivatal dolgozóit, majd telefonon odahívta élettársát. Ő nem sokkal később megérkezett, majd elszabadult a pokol.

Teljesen megvadult

Ő is elkezdett üvöltözni mind a rendőrökkel, mind a járási ügyintézőkkel. „Engedjétek el, az az én gyerekem, megöllek titeket” – harsogta. Ezt követően többször megkísérelte megütni, illetőleg megrúgni az egyik rendőrt, aki sikeresen védekezett, azonban megbilincselni már nem tudta.

Nem először gyűlt meg a baja a törvénnyel

Ugyanis a férfi hirtelen az élettársát két oldalról biztosító rendőrök irányába indult meg, akik felé szintén ütéseket és rúgásokat intézett. A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi letartóztatását, aki már meglehetősen ismert a hatóságok előtt.

Ezzel gyanúsították meg

Többször volt már büntetve különféle erőszakos, illetve vagyon elleni bűncselekmények miatt. Emellett újabb tette alatt felfüggesztett szabadságvesztést hatálya alatt állt. Most hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Egy hónapig biztos a rácsok mögött marad

A bíróság többek közt a bűnismétlés veszélyére hivatkozva rendelte el egy hónapig letartóztatását. Noha a férfi és védője fellebbezett, de azt elutasították, így a döntés jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: police.hu.)