Jó ötletnek tűnt betontömböt rakni a vasúti sínekre Biatorbágynál. Nagy kérdés, hogy mégis mit vártak a fiatalok. Kisiklik a vonat és katasztrófa történik vagy átmegy rajta és milyen jó hecc az egész? A vonat valóban átment a betontömbön, szerencsére nem siklott ki, viszont megsérült és jelentős késések alakultak ki Magyarország 1-es számú vasútvonalán. A budakeszi rendőrök ma lezárták a nyomozást és átadták az ügyet a vádhatóságnak.

Ráhajtott a vonat a betontömbre

Balesetről érkezett jelzés a rendőrségre még 2021. március 12-én délben. A Herceghalom és Biatorbágy állomások között húzódó sínre valaki egy beton szelvénykő darabját tette, amire az arra közlekedő vonat ráhajtott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Óriási késések

A baleset következtében személyi sérülés nem történt, azonban a malőr miatt négy, menetrend szerint közlekedő vonat nem indult útnak, 19 szerelvény pedig összesen 396 percet késett célállomásáról.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyanús volt a srác

A helyi rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében igazoltattak egy párt, gyanús volt, a kettős férfi tagja követhette el a cselekményt.

Bűncselekmény

A kellő bizonyítékok beszerzése után a fiatal fiút a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, valamint közérdekű üzem működése gondatlan megzavarásának vétségével gyanúsították meg.

17 éves tettes

A budaörsi rendőrök befejezték annak a 17 éves kamasznak az ügyét, aki a gyanú szerint a biatorbágyi vasúti szakaszon a sínre egy betontömböt tett. Az arra közlekedő szerelvény nekiütközött.

Börtönt is kaphat

A Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a vele szemben folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait az ügyészségnek átadta. A kamaszok akár börtönbüntetést is kaphatnak.

Bevásárlókocsi a sínen

Egy évvel ezelőtt a 17. kerületi rendőröket riasztották a Rákoshegyi vasútállomáshoz, mivel ott egy személyvonat elsodort egy síneken lévő bevásárlókocsit.

Kukát is a sínre tettek

Az információgyűjtés közben a járőrök mellett elment egy másik vonat, ami szintén nekiütközött valaminek; később kiderült, hogy ezúttal egy műanyag kuka volt a síneken.

Videóra vették

A helyszínt körbejárva a rendőrök két fiatal fiút találtak az erdőben, akik elmondták, hogy ők tették a kukát és a bevásárlókocsit a sínekre azért, hogy az ütközésekről videót készítsenek.

Kamasz srácok

A 14 éves és a 15 éves fiúk elismerték azt is, hogy három nappal korábban is tettek bevásárlókocsit vonatok elé, melyről szintén csináltak videót. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Betontömb a síneken – Forrás: Police.hu