A gyanú szerint 66 vásárlótól több mint kétmillió forintot csalt ki az a férfi, aki játékkonzolokat és jakuzzikat árult az interneten, vagyis 130 milliót keresett úgy, hogy nem csinált lényegében semmit.

Jakuzzi és videójáték

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 21. Kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett miatt indított eljárást még 2020 novemberében, mivel egyre több feljelentés érkezett arról, hogy egy férfi játékkonzolokat és jakuzzikat adott el az interneten, de a megrendelt termékek egy alkalommal sem érkeztek meg a vevőkhöz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Előre kérte a pénzt

Az eljárás során kiderült, hogy a hirdető minden esetben előre elkérte a termékek árát, így mintegy 66 vásárlótól több mint kétmillió forintot csalt ki.

Elfogták

Miután a csepeli nyomozók azonosították a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható P. Róbertet, akit 2022. február 23-án Budapest 21. kerületében elfogtak és a kerületi rendőrkapitányságra előállítottak.

Őrizetbe vették

A 42 éves férfit a rendőrök hatvanhat rendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Más bűncselekmények

A gyanúsított a bűncselekmények elkövetését elismerte. A nyomozók továbbra is vizsgálják, hogy P. Róbert összefüggésbe hozható-e más bűncselekmények elkövetésével.​

Ellopták a rendszámtáblát

Közben egy kazincbarcikai férfi tett feljelentést a helyi rendőrkapitányságon, amely szerint 2022. február 20-án a háza előtt parkoló autójáról ismeretlen személy mindkét rendszámtáblát eltulajdonította.

Fizetés nélkül tankolt

Az eljárás során kiderült, hogy a hatósági jelzéseket két szlovák állampolgárságú férfi a saját autójára helyezte fel. Ezek után azzal először egy kazincbarcikai, majd egy putnoki üzemanyagtöltő-állomáson vételeztek kannákba több mint 200 liter gázolajat, amelyekkel fizetés nélkül távoztak.

Leléptek Szlovákiába

A kazincbarcikai rendőrök értesítették az ózdi járőröket, akik fel is kutatták az ekkor már a területükön járó elkövetőket, de ők még az utolsó pillanatban át tudták lépni az államhatárt Aggteleknél.

Elkapták őket

A magyar rendőrök ekkor a szlovák kollégáikkal vették fel a kapcsolatot, amelynek eredményeként Pelsőc közelében igazoltatták és fogták el a két férfit, akiknél a lopott üzemanyagot és a rendszámtáblákat is megtalálták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció