„A Veled Vezetünk Autósiskola felfüggeszti minden motorkerékpár jogosítvánnyal kapcsolatos képzését. Véleményem szerint a ma Magyarországon kialakult közlekedési helyzet nem alkalmas arra, hogy kezdő motorkerékpárosokat képezzünk. Értem ezalatt a közúthálózat fokozott ütemben történő romlását és a közlekedési morálban egyre inkább megjelenő negatív jelenségeket” – írta Facebook-bejegyzésében a dunavarsányi Veled Vezetünk Autósiskola vezetője.

Rendkívüli balesetveszély

Az utak burkolatának nagymértékű romlása nem csak komoly anyagi plusz költséget jelent a járművek tulajdonosainak, de sokszor rendkívül balesetveszélyesek is. Ehhez járulnak még hozzá például a lekopott útburkolati jelek és a sokszor növényzettel benőtt, ezáltal nem látható jelzőtáblák. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Negatív jelenségek

„A közlekedési kultúránkban széles körben tapasztalható negatív jelenségek szintén nem segítik a biztonságot. Nap mint nap látható, hogy vannak olyanok, akik már szinte úgy közlekednek, ahogy éppen nekik tetszik” – áll a bejegyzésben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Semmit nem vesznek figyelembe

„Áthajtanak a piros jelzésen, nem veszik figyelembe a záróvonalat, az előzni tilos táblát vagy éppen a sebességkorlátozást. Az irányjelzőt nem használók tábora most gyorsabban terjed, mint a Covid. Sokan pedig olyan helyen parkolják le a járművüket, ahol tilos, vagy nem tilos ugyan, de balesetveszélyes helyzetet teremtenek vele” – olvashatjuk a posztban.

Barátja és kollégája halt meg

„Most viszont történt valami, amin nem tudok és nem is akarok „némán” túllépni! 2023. 06. 20-án a délutáni órákban barátom és volt tűzoltó kollégám a KRESZ szabályait betartva közlekedett motorkerékpárjával a soroksári úton, amikor egy figyelmetlenül sávot váltó gépkocsi nekiment. Az ütközés következtében elesett és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. 41 éves és három gyerek apukája volt” – áll a bejegyzésben.

Szünetelteti a motoros képzést

Az autósiskola vezetője bejelentette: a motoros képzés szüneteltetése mellet ezentúl az oktatói munkája során tapasztalt szabálytalanságokat és veszélyes közlekedési helyzeteket videófelvételek és fényképek segítségével közzé fogja tenni. Remélve ezzel, hogy minden érintett és illetékes jó irányban változtat a bemutatott hibákon, vagy helytelen közlekedési magatartásán.

Be kell tartani a szabályokat

„Véleményem szerint az egyre növekvő sűrűségű forgalomban csak akkor lehetünk a lehető legnagyobb biztonságban, ha mindannyian betartjuk a szabályokat és lehetőség szerint segítjük közlekedési partnereinket. T. Attila emlékére” – zárul az elgondolkodtató írás.

Későn vette észre a motorost

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy tragikus baleset történt a 9. kerületi Soroksári úton a Kén utca magasságában. Egy Ford Focus kombi taxi haladt Pesterzsébet irányába a külső sávban, amikor a sofőr férfi a forgalmi helyzetre reagálva kisorolt jobbra, a buszsávba. Azt azonban későn vette észre, hogy ott egy Kawasaki motor közelít tempósan, de még a sebességhatáron belül. 

 Járdaszegélynek csapódott

A taxi vezetője visszarántotta balra a kormányt, de már elkésett vele, a Kawasaki a Ford jobb elejének ütközött. Az ütközés hatására a motor felborult, a motort vezető fiatalember pedig lezuhant róla, és a bukósisakon látható benyomódás alapján a fejével a járdaszegélynek csapódott. A kiérkező mentők levágták róla a ruhát és hosszú perceken keresztül élesztették újra, ami végül sikeresnek bizonyult. Hőtartó fóliába helyezték, majd hordágyra tették és kórházba tudták szállítani.

A kórházban életét vesztette

A BRFK sajtóügyeletétől érdeklődésünkre éjjel azt a választ kaptuk, hogy a motoros a kórházban sajnos életét vesztette. A taxi sofőrje nem sérült meg a balesetben. Az életmentés és a helyszínelés ideje alatt a Soroksári út kifelé vezető oldalán csak a belső sávon lehetett közlekedni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: Budapestkörnyéke.hu/GK