A Marcali Járási Ügyészség súlyos testi sértés, erőszak és zaklatás miatt emelt vádat azzal a 73 éves férfival szemben, aki a vád szerint ittasan rendszeresen terrorizálta vele együtt élő családtagjait, de különösen unokáját.

Családon belüli erőszak

A vád szerint a férfi közös háztartásban élt lányával és annak családjával, köztük a bűncselekmények elkövetésének kezdetén 13 éves fiúunokájával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Italozott

A vádlott régóta alkoholizáló életmódot folytatott, majd 2018-tól ilyen állapotban rendszeresen szidalmazta családtagjait, ugyanakkor unokája még inkább ki volt téve a vádlott ittas dühkitöréseinek; őt többször bántalmazással is megfenyegette.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A zene volt vörös posztó

Az arrogáns idős embert az zavarta, hogy az akkor még kiskorú gyerek a telefonján játszott vagy zenét hallgatott.

Bozótvágó kés

Az egyik ilyen alkalommal a súlyosan ittas vádlott úgy támadt rá a teraszon tartózkodó fiatal fiúra, hogy egyik kezében egy bozótvágó kést, míg másikban egy fejszét tartott, amivel unokája felé suhintott, aki azonban elkapta a fejsze nyelét, így nem ésrült meg.

Eltörte a kezét

Egy másik alkalommal az öregúr azért kötött bele a fiúba, mert szerinte a fiatal túl sokat hallgat zenét, ezért elkapta a mellette elhaladó fiú alkarját és olyan erővel ütötte neki a téglából készült pultnak, hogy a sértettnek eltörött a kézközépcsontja.

Kiszúrt labda

Előfordult emellett olyan is, hogy a sértett véletlenül eltalálta focilabdával nagyapját, aki erre kiszúrta azt.

Lányát is fenyegette

A vádlotton italozó életmódjának következményei egyre inkább elhatalmasodtak, ezért már lányát is egyre többször megfenyegette azzal, hogy az életére tör.

Rettegett a család

Ez a családtagokban olyan félelmet keltett, hogy elmenekültek közös otthonukból, majd segítséget kértek a marcali rendőröktől, akik elfogták és őrizetbe vették a férfit.

Letartóztatták

A vádlott ezután az ügyészség indítványára előbb letartóztatásba, majd bűnügyi felügyelet alá került a családtagjai sérelmére elkövetett további bűncselekmények megakadályozása érdekében.

Börtönt kérnek rá     

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

A címlapfotót a marcali rendőrök készítették.