Kifosztás miatt vádat emelt egy tompai nővel szemben, aki a vád szerint leromlott egészségi állapotú, idős emberek kifosztására szakosodott, kihasználva azt, hogy áldozatai a bűncselekményt csak jóval később ismerik fel, valamint elhárítani sem képesek.

Idősebb emberekre szakosodott

A vádirat szerint a tompai nő kihasználva a szemmel láthatóan rossz fizikai és mentális állapotukat, tavaly december és idén február között több beteg és idős ember értékeit szerezte meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lakásból lopott

Rendszeresen megjelent egy meggyengült egészségű asszony házában és a bizalmába férkőzve kifigyelte, hol tartja a pénzét. Kihasználva a sértett óvatlanságát, 2020. december 9-én a pénztárcát a benne lévő 20 ezer forinttal és iratokkal együtt elvitte.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az utcán is megkárosította

Az idősebb nő ezek után már nem engedte be a nőt a házába, de pár nappal később az utcán elejtette pénztárcáját. Pont jött a tompai asszony, talán tőle ijedt meg az idősebb áldozat, és felkapkodta a pénzt a földről és azzal elrohant.

Férfi is volt az áldozatot közt

Egy hét múlva, 2021. január 6-án a vádlott megjelent egy egyedül élő, nehezen mozgó, betegeskedő férfi nyitott házában, mivel tudta, hogy előtte röviddel nyugdíjat kapott.

54 ezer forint

A szobába bemenve a nő beszélgetni kezdett az idős emberrel, miközben kabátját levette és úgy tette az asztalra, hogy távozáskor a kabátjával együtt a sértett ott lévő 54 ezer forintját is magával vitte.

Arany gyűrű volt a zsákmány

A vádlott egy hónappal később a nyílt utcán ismét leszólított egy legyengült állapotban lévő asszonnyal, majd a figyelmét elterelve kosarából kivette a neszeszerét és sietve távozott. Kiderült, hogy idős áldozata pénze és kulcsa mellett arany gyűrűk, karkötők is voltak a lopott kistáskában.

Már volt büntetve

Az ügyészség a büntetett előéletű nőt többrendbeli kifosztás bűntettével vádolja, ezért vele szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

A kifosztás meghatározása

Kifosztásért 5-10 év adható a jogszabályok szerint. Jellemzően magatehetetlen emberek sérelmére elkövetett bűncselekmény, pl. ha valakit leitatnak és elveszik a pénzét az is kifosztásnak minősül. Itt a részletes szabályozás.

Címlapfotónkon a Bács-kiskun megyei főügyészség épülete.