Összeveszett élettársával a barcsi férfi, ezért a Facebookon egy álprofilt hozott létre a nő erotikus képeivel. Ezt követően egy hamis ukrán jogsival akart átmenni a határon. Nem csoda, hogy lekapcsolták

Kamu profil, hamis jogsi

Több ügyben is vádat emeltek az ellen a büntetett előéletű 46 éves férfival szemben, aki szexuális tartalmú fényképeket is megosztott az élettársáról, valamint hamis ukrán jogosítvánnyal próbált meg Horvátországba utazni.

Bosszú

A férfi még 2018 nyarán összeveszett az élettársával, ezért bosszúból a nő adataival egy álprofilt hozott létre a Facebookon.

Szemétséget művelt a volt barátnőjével

Erre a profilra a férfi több olyan fényképet töltött fel, ahol az élettársa szexuális cselekmény végzése közben volt látható, illetve ezeket a képeket a közösségi oldal levelezőrendszerén a nő hozzátartozóinak és ismerőseinek is továbbította.

10 hónap felfüggesztettet kapott

A férfit a Barcsi Járásbíróság tíz hónap fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztette.

Hamis jogosítvány

A férfinek időközben piás vezetés miatt elvették a jogsiját, de úgy döntött nem hagyja magát, továbbra is vezetni fog, mégpedig egy hamis ukrán jogsival.

Lebukott a határon

Idén februárban a vezetési jogosultságának igazolása céljából egy saját adatait tartalmazó, hamis ukrán vezetői engedélyt adott át, amikor a barcsi határátkelőnél kilépésre jelentkezett.

Őrizetbe vették

Az ellenőrzést végző határrendész észlelte a jogosítvány hamisságát, ezért a férfit őrizetbe vették.

Közokirat-hamisítás a vád

Ezt követően az ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt gyorsított eljárásban a Barcsi Járásbíróság elé állította.

8 hónap börtön

A bíróság a férfit jogerősen nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte. A korábbi szerelmét pellengérre állító, hamis jogsival autózó férfinek tehát nem volt szerencséje. Erről szól a régi magyar közmondás is: Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törtik.

Kiemelt kép: illusztráció