Bányatóban veszítette életét egy extrém búvár Heves megyében. A 33 éves férfi már nem tudott feljönni a vízből.

Meghalt egy búvár

Meghalt egy búvár a Heves megyei Apcon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudott feljönni

 A 33 éves férfi jégbe fúrt léken keresztül ereszkedett a vízbe, de feljönni már nem tudott – írja a Bors.

Tapasztalt búvár volt

A mindenki által egyöntetűen tapasztalt búvárnak mondott Bence vasárnap kora délután érkezett a Széleskő-bányatóhoz, ahogyan már előtte is számtalan alkalommal.

Óceánba is merült

A tragédia előtt ismerősei értetlenül állnak, a fiatal férfi ugyanis korát meghazudtolóan hatalmas tapasztalattal rendelkezett, hosszú évek óta merült a Föld minden táján, tengerekben, óceánokban és fagyos vizekben egyaránt.

Tengerszemnek hívják

A Mátra déli lábánál, a Zagyva folyó völgyében terül el az alig háromezer lelket számláló Árpád-kori falu, Apc, melynek északi szegletében bújik meg a helyiek által Széleskőnek nevezett kristálytiszta vizű Széleskő-bányató, ahol a tragédia történt. Bár emberi tevékenység eredményeként jött létre, megjelenésében emlékeztet egy tengerszemre, ezért is hívják apci tengerszemnek.

Akár 20 méter mély is lehet a tó

A tó átlagos vízmélysége öt-tíz – más források szerint húsz – méter, melyet tíz-tizenöt méter magas sziklafal vesz körül. Úgy tudjuk, a búvárt 8 méter mélyen találták meg a tűzoltók.

Megszólalt a rendőrség

Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a heol.hu megkeresésére közölte, a Hatvani Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében még vizsgálja a haláleset körülményeit.

Siófokon beszakadt a jég

A Kékvillogo.hu is megírta, hogy a Vízimentők Országos Szakszolgálatának elnöke, Bagyó Sándor a Facebook-oldalára feltöltött egy videót, amelyen jól látszik, hogy egy férfi alatt beszakad a jég Siófoknál. A segítségére siető fiatal nő alatt is beszakadt a tó jege.

Senkit sem érdekelt a baleset

Pár napja a Velencei-tónál is alig tudott kimászni a tóból a vízbe esett férfi és innét is elküldték a nézelődőket a rendőrök. A beszámolók szerint miután vége lett az akciónak és a rendőrök is elmentek ismét sokan mentek a jégre, mintha semmi sem történt volna.

Hidegvíz-sokk

A megfagyott vízfelület alatt a víz hőmérséklete fagypont körüli, ezen a hőmérsékleten az emberi szervezet pár perc alatt lehűl. Ha a víz nem derékig ér, hanem mélyebb, azonnali szívleállást okozhat a hidegvíz-sokk. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt az RTL videója

Kiemelt kép: Széleskő-bányató Apcon – Forrás: RTL Klub