Amikor gyermeket várunk, az egyik legizgalmasabb feladat a gyerekszoba berendezése, azonban akár egy bababoltba megyünk el, akár az interneten keresgélünk, egyáltalán nem könnyű kitalálni, hogy mire is van szükségünk.

Ebben a cikkben segítünk, hogy megtudd, melyik darabokra van igazán szükségetek, s hogyan érdemes kiválasztani a megfelelő berendezéseket!

Bútorok biztosan kelleni fognak!

Ez egész egyszerűen nem is kérdés. A minőség azonban nagyon fontos! A babyberry.hu gyerekszoba bútorok között egytől egyig gyönyörű darabok várnak, amellyel kicsik is, nagyok is elégedettek lesznek. De mi mindenre lesz szükség?

Érdemes a babaszobába beszerezni egy alvóhelyet a kicsinek, de ez elég sokféle lehet. Eleinte egy bölcső is tökéletes, de akár olyat is választhattok, ami a hálószobátokban a franciaágyhoz kapcsolható, így mindig könnyen, kényelmesen gondoskodhatsz majd a piciről. Egyes kiságyak akár később ifjúsági ággyá is alakíthatóak, ezért nagyon sokáig tudjátok használni.

Ezenfelül biztosan szükség lesz helyre, ahol nyugodtan lehet pelenkázni, öltöztetni a babát, ez lehet egy komód vagy pelenkázóállvány is. A szoptatásra alkalmas bútordarabról is érdemes gondoskodni, hogy kényelmesen lehessen elaltatni, illetve megetetni a csecsemőt.

Fontos a jó időzítés is!

Amennyiben nagyobb felújítási feladatok is várnak rátok, semmiképpen ne hagyjátok az utolsó pillanatokra! Egy festéshez, burkoláshoz időre lesz szükség, de mindenképp fontos az is, hogy kellőképpen kiszellőzhessen a helyiség, mielőtt kis lakója birtokba venné azt. Ráadásul érdemes számításba venni, hogy bizony a babáknak csak nagyon kis százaléka érkezik a kiírt időpontban.

Időt igényelhet az is, hogy minden bútornak megtaláljuk a megfelelő helyét, például az ágyat ne tegyük se túl sötét, se túl világos pontjára a szobának, főleg, ha a pelenkázókomóddal egybe van építve, nagyon meg kell fontolni a tökéletes helyét.

Gondoljunk a kiegészítőkre is!

Szükségünk lesz legalább kétféle világítótestre, de még jobb, ha három is van. A mennyezeti lámpa mellett jól jön egy kisebb lámpa is, hogy az anya lásson, ha például éjjel a picit át kell pelenkázni, mégse verje ki teljesen a baba szeméből az álmot. 

A harmadik fényforrás lehet valamilyen éjjeli fény, akár stílusos gömblámpa is, amelyet fűzérként helyezhetünk el a szobában. Ez nagyon hasznos lesz olyankor, ha éjjel csak megszoptatni és visszaaltatni szeretnénk a csecsemőt, de utána az édesanya sem szeretne a sötétben botorkálva távozni, de arra is jó, ha csak rá szeretnénk nézni a kicsire, hogy minden rendben van vele.

Egy puha szőnyeggel, egy falra való matricával is sokat tehetünk azért, hogy a szoba barátságos hangulatúvá váljon, s előbbi akkor is hasznos lesz, ha a pici már hason vagy háton fekve játszik. Talán ilyenkor ez még távoli dolognak tűnik, azonban hipp-hopp eljön ez az idő is! Boldog babavárást!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon már 600 ezren olvassák.