Kia Rio és Dacia Duster ütközött péntek délután a 9. Üllői úton az Ecseri útnál, majd a Dacia villamosmegállóba csapódott. A felek a beleset után komoly vitába bonyolódtak.

Ecseri útnál

A Kia a Népliget felől érkezve, a sofőr állítása szerint zöld jelzésen próbált az Ecseri útra kanyarodni, de az előtte lévő autók, illetve a gyalogosok párhuzamos zöldje miatt ez csak lassan sikerült.

Már nem látta a pirosat

Elképzelhető, hogy mire az Ecseri út külső sávjához ért, mögötte már piros volt a lámpa, ezt a sofőr úr már nem láthatta.

Miért nem nézett balra?

Viszont balra sem nézett, mert a Ceglédi út felől közben a zöld jelzésre elindult a forgalom és az első autó, egy Dacia Duster már áthajtott a kereszteződésen, így amikor a Kia jobbra kanyarodott, pont eltalálta a Dacia jobb hátsó futóművét.

Vicces tábla I.

Az ütközéstől a Dacia jobbra beforgott és felhajtott a 3-as villamos megállójába, nekihajtott az elválasztó korlátnak, majd kidöntötte az interaktív hirdetőtáblát, amely ironikus módon épp arra hívja fel a figyelmet, hogy ne csak az étrendkiegészítő plakátját nézzék a közlekedők, hanem az útra is figyeljenek.

Vicces tábla II.

Ám a hirdetőtábla villamosmegálló felőli oldalán található reklám szövege sem elhanyagolható: Közelíts másképp – hát ezt bizony szó szerint vette a Dacia.

Ezt kellett volna látniuk

G.K. / Kékvillogó.hu

Többen voltak

A Kiában a középkorú férfi sofőrön kívül két hölgy utazott, a Daciát pedig egy szintén középkorú férfi vezette, aki egyedül ült az autóban, szerencsére egyikük sem sérült meg, illetve a megállóban sem tartózkodott utas, aki a hirdetőtábla környékén várakozott volna.

Vita van

Viszont a két sofőr nem tudott megegyezni a felelősség kérdésében, mindkettő úgy vélte, szabad jelzésen haladt át, így majd a későbbi rendőrségi vizsgálat fogja elődönteni, ki hibázott.

Címlapfotó: G.K. / Kékvillogó.hu