Emlékszel, mikor volt az, amikor legutóbb bántál, megbántál valamit? Rossz érzés volt? Elöntött a tehetetlen düh, és legszívesebben a fejedet verted volna a falba, hogy miért nem tettél meg valamit előbb?

Ahogy nő be a fejünk lágya, talán úgy van egyre kevesebb ilyen eset, mindenesetre ha a száma csökkenni is látszik, a hordereje inkább növekszik.

Te mit bánsz az életedben? Bánsz valamit egyáltalán? És ha bánsz, mit tettél érte vagy épp ellene?

Nehéz dolog a megbánás, főleg felnőttkorban, amikor be kell ismernünk, hogy bizony mi voltunk a ludasak, a saját hibánkból történt vagy nem történt valami akár család, akár karrier, akár egészség terén. De vajon tanulunk-e a megbánásból, ez a kérdés igazából.

Nincsenek kivételek

Nincs olyan ember, aki ne bánna valamit az életében, ezt tapasztalják a megbánásról a videopszichologus.hu szakemberei: egy elszalasztott munkalehetőség, egy félresikerült párkapcsolat, egy halogatott egészségügyi gond, ami aztán eszkalálódik.

Mindenkinek vannak ilyen jellegű történetei az életében, így mielőtt elkezdenéd vadul ostorozni magad, inkább előre tekints!

A múlt és a jövő kapcsolata felettébb érdekes, de vitathatatlan az a tény, hogy a jelen köti össze a kettőt. És hogy mi köze ennek ahhoz, hogy te bánsz bizonyos dolgokat? Hát annyi, hogy azokat, amiket nem tettél meg a múltban, hatással van a jövődre.

Nem kapod meg a nyelvtudás hiánya miatt a magasabb pozíciót. Bánod, hogy nem tanultál szorgalmasabban? Felbontjátok az eljegyzést, mert egyre távolabb kerültök egymástól. Bánod, hogy esetleg a te hibádból is történt a dolog? Naná, hogy igen, csakhogy a megbánás ténye maga nem elegendő a változtatáshoz.

Változtasd meg a jelent!

Ahhoz, hogy a megbánás ne csak üres frázis legyen, és hogy ne ismétlődjék meg, ahhoz nem kell más, minthogy azonnal elkezdj cselekedni.

Kezdj neki annak a nyelvnek még ma! Szedd össze most, hogy mi kell ahhoz, hogy holnap elindíthasd a vállalkozásod. Ülj le beszélgetni a pároddal addig, amíg nem késő!

A kommunikáció és a cselekvés lesz az, amivel kihúzhatod a megbánás méregfogát. Ha őszinte vagy saját magaddal, és nem zárkózol el a párbeszédtől, akkor sok csalódástól, sok megbánástól fogod magad megkímélni.

Ha úgy érzed, nem látod a megoldást, és hiába a szándék, félúton elveszel, akkor mindenképpen kérd a videopszichologus.hu szakembereinek a segítségét!

Hogy ne legyen mit megbánni!

Ugye milyen klassz lehet úgy élni, hogy alig érzel megbánást? No, nem azért, mert lelketlen vagy, hanem mert tudatosan úgy éled az életedet, hogy minden lehetőségre odafigyelsz, a teendőket nem halogatod, és ha van bármi célod, akkor azért nap mint nap teszel, hogy minél hamarabb megvalósuljon.

Ha te magad mindent megtettél, akkor ott már megbánni semmit sem kell! Dolgozz minden nap a céljaidért, bánj tisztességesen mindenkivel, ragadd meg a kínálkozó lehetőségeket, és nyugodtabb, elégedettebb élet lesz a jutalmad!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon már 600 ezren olvassák.