Úgy látták, ha nem ezt teszik, akkor a kamasz véghezviszi azt a bűncselekményt, amelyet eltervezett. Az Egyesült Államokban egyre jobban növekszik a hasonló bűntények száma – legutóbb pár napja történt egy ilyen eset.

Súlyos gyanú miatt állt bíró elé

Emberölés előkészülete miatt elrendelte egy fiatal fiú letartóztatását a Miskolci Járásbíróság – derül ki a törvényszék vasárnapi tájékoztatásából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezek foglalkoztatták

A fiatal – akinek sem nemét, sem korát nem közölték – az interneten szimpátiáját fejezte ki több olyan iskolai lövöldözés iránt, amelyet a világban elkövettek. Emellett előszeretettel posztolt háborús konfliktusokról, bűnözőkről.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szeretett volna hasonlót csinálni

Sőt egyik alkalommal még azt is kilátásba helyezte, hogy ő maga fog hasonló bűncselekményt végrehajtani. A bíróság szerint több oka is van, hogy a fiatallal szemben azonnal a legszigorúbb kényszerintézkedést alkalmazták.

Sok indoka volt, amiért így döntött a bíróság

Egyfelől úgy gondolják, hogy megsemmisítené a bizonyítás eszközeit, adatokat tüntetne el, összebeszélne szabadlábon lévő társaival és nekik elmondana mindent a büntetőeljárásról. Emellett tartanak attól, hogy véghezvinné az általa kitalált szörnyű tetteket.

Még nem végleges

Mivel a bíróság szerint tette kiemelkedően veszélyes a társadalomra, éppen ezért egy hónapra elrendelték vele szemben a kényszerintézkedést, amelyet javítóintézetben kell végrehajtani.A végzés nem végleges, de végrehajtható.

Tragikus esetek sora

Az utóbbi hónapokban több sokkoló eset történt az Egyesült Államokban, amelyek inspirálhatták a miskolci fiatalt. Pár nappal ezelőtt egy nashville-i keresztény magániskolánál, legalább hat ember, köztük három gyerek életét veszítette, amikor egy 28 éves nő ámokfutásba kezdett.

Régi sérelmeket torolhatott meg

John Drake helyi rendőrfőnök elmondása szerint a támadást gondosan megtervező 28 éves Audrey Hale „neheztelése” játszhatott szerepet ámokfutásában. Az információk szerint a feltételezett elkövető a városban élt szüleivel, s transznemű volt.

Mindent előre kitervelt

A rendőrség közlése szerint mindent gondosan megtervezett előre. Térképeket használt, megfigyelte a környezetet, majd amikor bejutott az intézménybe, akkor senkinek sem kegyelmezett, aki szembe jött vele. Állítólag vannak olyan rajzok is, amelyeken lerajzolta, miként fogja tettét végrehajtani.

Vészjosló üzenet a közeli barátnak

A rendőrök megtalálták több jegyzetét és egy „nyilatkozatot” is, amelynek tartalmáról annyit közöltek, hogy szintén az előre kiterveltséget támasztja alá. Kiderült továbbá az is, hogy Hale percekkel a történtek előtt üzenetet küldött Averianna Pattonnak, korábbi csapattársának

Nem élte túl

Az Instagram-üzenet így szólt: „Egy napon ennek több értelme lesz. Több mint elég bizonyítékot hagytam magam mögött. De valami rossz fog történni”. A támadót a rendőrség semlegesítette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)