Letartóztatását indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség annak az 56 éves zirci férfinak, aki 2022. április 16-án délután egy konyhakéssel szíven szúrta a feleségét. A férfinak korábban mindkét lábát amputálták, az áldozat pedig látássérült volt. Emiatt velük lakott lányuk, aki éppen várandós. Az ő karjaiban halt meg az édesanyja.

Megölte élettársát

Amint arról korábban beszámoltunk, április 16-án egy konyhakéssel szúrta szíven a mozgássérült férj a látássérült feleségét Zircen. A haldokló nőnek 8 hónapos terhes lánya próbált segíteni, de nem tudta megmenteni édesanyja életét. Az asszony lánya vállán hunyt el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„Sok vér folyik”

„Ne menjetek ki, mert sok vér folyik az udvaron, biztosan valami nagy baj történt, ezt mondta egy rokonom nagyszombaton” – mondta a veol.hu-nak Kiss Imréné. Az asszony közös udvarban lakik a családdal, ahol a tragédia történt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az áldozat holtteste az udvaron hevert

Forrás: deltahirek.hu

Rémülten kiabált a várandós nő

A szomszédasszony azt mondta, a figyelmeztetés ellenére ők bizony kimentek az udvarra, mert hallották a fiatal nő rémült hangját. Kissné tudta, hogy a nő várandós, aki várandós, és gondolta, hogy valamiben segíteni kell majd neki.

Szörnyű látvány volt

„Aztán az udvaron szörnyű látvány tárult elénk, a várandós nő sírva, kiabálta, segítsenek! Kezében tartotta megszúrt édesanyját, és körülöttük minden csupa vér volt” – idézi tovább a szörnyű estét Kissné. Aztán megérkeztek a rendőrök, és sokáig tartott a helyszínelés.

Késő estig helyszíneltek a rendőrök

Forrás: deltahirek.hu

Korábban is megszúrta feleségét

Az asszony elmondta azt is, hogy néhány éve is megszúrta a férfi a feleségét, amit akkor túlélt a nő, aki nem látott rendesen. Sajnos ezúttal nem így végződött az eset. 

A várandós lány is velük lakott

A szomszédasszony arról is beszélt, hogy a házból többször szűrődött ki veszekedés, de mostanában csönd volt. A férfi lábait amputálták, és nem szokott kijárni az udvarra. A várandós nő is a szüleivel lakott, akit most a párja támogat, segít.

Megindult a nyomozás

A megalapozott gyanú szerint a mozgássérült elkövető feleségével, közös gyermekükkel és annak férjével élt együtt, azonban mintegy két éve megromlott a kapcsolata a házastársával és rendszeressé váltak közöttük a szóváltások.

Szíven szúrta

A férfi egy 18,5 cm-es pengehosszúságú késsel az asszony irányába szúrt. A szúrás a sértett szívét érte, aki ennek következtében a helyszínen elhunyt, és a mentőszolgálat munkatársai már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Letartóztatták a férfit

Az ügyészség a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának elrendelését indítványozta, amelynek a bíróság a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett, így az nem végleges. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a gyilkosság után – Forrás: deltahirek.hu