Önbíráskodás kísérlete és rongálás miatt emelt vádat a Kazincbarcikai Járási Ügyészség azzal a 23 éves perkupai férfi ellen, aki másfél évvel ezelőtt bosszúból felgyújtotta a nagyszülei házát.

Nagyszülei nevelték

Kiskorától kezdve nagyszülei nevelték a férfit a Borsod megyei Perkupán. Megígérték neki, hogy megkapja az egyik családi házukat abban az esetben, ha a lánytestvére javára lemond egy másik ingatlan tulajdonjogáról, valamint 2 és fél millió forintot fizet a másik testvérének. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nagyszülei tartották el

A fiatalember több évig külföldön dolgozott, de nem állt munkába a hazaköltözése után, s a teljes megélhetését és szórakozásait is huzamos időn keresztül a nagyszülei finanszírozták.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elegük lett unokájukból

Ők megelégelték az életvitelét és méltatlannak találták arra, hogy az ígért családi házat neki adják, így azt eladásra meghirdették és előszerződést kötöttek.

Megfenyegette nagyapját

A férfi ezen felháborodott, és 2021 októberében SMS-ben megfenyegette a nagyapját, hogy rommá veri és felgyújtja a házat, ha nem lehet az övé. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felgyújtotta a házat

Fenyegetőzését be is váltotta: két hét múlva egy éjjel elment az ingatlanhoz, ablakbetöréssel bement, és a magával vitt másfél liter benzint szétlocsolta, majd begyújtotta, a berendezési tárgyak is lángra kaptak.

700 ezres kár keletkezett

A nagyszülők a szomszédos házból észlelték a tüzet és kihívták a tűzoltóságot. A házban több mint 700 ezres kár keletkezett.

Megfenyegette a családtagjait

Az unoka a következő napon telefonon hívta a nagyapját, és ismét fenyegetőzött, hogy ha nem állnak el a szerződéstől, akkor porig égeti a házat. Az újabb telefonhívás során azt közölte, hogy magával is végezni fog, de előtte még elintézi, hogy senki ne élvezhesse a vagyont.

2,5 év börtönt kaphat

Önbíráskodás kísérlete és rongálás miatt emelt vádat a Kazincbarcikai Járási Ügyészség a 23 éves férfi ellen. 2 év 6 hónap börtönt, és 3 év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra arra az esetre, ha az előkészítő ülésen váddal egyező beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyalás jogáról is. Hozzátette, a férfi beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban.

Kiemelt kép: ezt a házat gyújtotta fel a férfi – Forrás: police.hu