A Sziklatemplom felett lévő kereszt mellől esett le egy férfi kedd kora délután. Egy portugál turista pont lefényképezte a tragédia előtt, ahogy a tájat nézi.

Lezuhant

Egy 63 éves, budapesti férfi vesztette életét kedden kora délután, miután a mélybe zuhant a Gellért-hegyről, a Sziklatemplom felett lévő kereszt mellől. Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi öngyilkosságot követett el, vagy véletlenül esett le, egy biztos: a rendőrség azt közölte, hogy kizárták az idegenkezűséget. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezen a korláton mászott át

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Turisták fotózták le

A Ripost cikke szerint egy portugál turistacsoport egyik tagja lefotózta a férfit a tragédia előtt pár perccel, magát a zuhanást azonban már nem látták. „Ott volt egy férfi, amikor fenn jártunk. Annyit tudok, hogy nagyon részegnek tűnt” – mondta a fiatal.

Lezárták a környéket

Életveszélyes terület

A képen is látható, a férfi a korlát mögé lépve szemlélte a tájat a zuhanás előtt, annak ellenére, hogy tábla jelzi, hogy életveszélyes belépni mögé. A fotón jól látszik egy világos hátizsák is, amit a férfi a keresztet körülvevő kerítésre akasztott.

Rendőrség a helyszínen

Övé a táska

Később, ugyanez a hátizsák a keresztnél helyszínt biztosító rendőrök háta mögött bukkant fel, így teljesen egyértelmű, hogy a turista fotóján szereplő férfi hunyt el.

Nagyot zuhant a férfi

Ittas volt

Mivel a tragédia előtt készült fotón az látható, hogy a férfi elhagyta a még biztonságos területet, illetve a turista elmondása alapján ittas volt, nem tudni, mi vezethetett a tragédiához: egy rossz lépés okozta, vagy szándékosan döntött amellett, hogy véget vet az életének. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell…

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: G.K.