A férfi letartóztatását harminc napra elrendelték, amit – mivel öngyilkosságot próbált elkövetni a rendőrök kiérkezése előtt – az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell letöltenie.

Így történt a tragédia

Ahogy írtunk róla, a 35 éves férfi a feleségével, Andreával, a közös két és fél esztendős kislányukkal, Zsófikával és a nő korábbi kapcsolatából született 10 éves kisfiával élt együtt az albertirsai otthonukban. Múlt pénteken N. Arnold a törékeny nőt egy vasrúddal agyonverte, a kislányukat pedig könyörtelenül megfojtotta, a nagyobbik gyermeknek az volt a szerencséje, hogy az apjánál tartózkodott láthatáson. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Látszólag megtört

A sötét inget és melegítőnadrágot viselő kopasz férfi mezítláb, papucsban érkezett a tárgyalására. Az ülés előtt látszólag megtörve, halkan beszélgetett az ügyvédjével. A bal keze az ing alatt fel volt kötve a sérülései miatt, amit akkor szerzett, amikor végezni próbált magával – írja a Blikk.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Többször zokogott

A zárt tárgyaláson negyedóra után szünetet rendeltek el, eközben a férfi háromszor is hangos zokogásban tört ki. Közben keservesen arról érdeklődött ügyvédjénél, hogy az elmegyógyító intézetben le fogják-e kötözni és hogy a dohányzást hogyan tudja majd megoldani.

Konfliktusok voltak

„A tettére nem létezik észszerű magyarázat, és továbbra sem tett vallomást, az ülésen semmiről nem mondott semmit” – szögezte le a Blikknek a férfi kirendelt védője, ifj. dr. Szilágyi István. „A nyomozati iratokból világosan kitűnik, hogy a házastársak között konfliktusok voltak, de ez nem szolgálhat magyarázatként egy ilyen cselekményre.”

Nem fogta fel, mit tett

„A védencem teljesen össze van zavarodva. Ahhoz, hogy valaki eljusson a megbánásig, először fel kell fognia azt, amit tett. Ő még nem tart itt. Tudja, de még nem fogta fel” – magyarázta az ügyvéd.

Rejtély

Dr. Kenese Attila, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője elmondta, a férfi egy nappal a gyilkosságok után hívta a segélyhívót. Hogy ezalatt mit csinált, egyelőre nem tudni.

Nem kért hosszabbítást

„Az adatok alapján valamilyen párkapcsolati vita, korábbi szakítás miatti vita alakult ki kettejük között a gyilkosság előtt. Egy bántalmazás után kérte a nő a távoltartást, amit június közepéig el is rendeltek, de utána már nem kérte a meghosszabbítását. A gyilkosság ezután két héttel történt” – tette hozzá a szóvivő.

Ez lehet a büntetés

Amiért az egykori katona több emberrel végzett, az áldozatai között 14 év alatti gyermek is volt, illetve a gyilkosságokat részben különös kegyetlenséggel követte el, akár tényleges életfogytiglanig tartó fegyházbüntetésre is ítélhetik, ami azt jelenti, élve többé nem hagyhatja el a rácsok világát.

Itt dolgozott

A családtagjai életét kioltó gyilkos három éve szerelt le, előtte az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredében szolgált matrózként a Dunán. A flottánál például ők szállították a búvárokat, ha találtak világháborús bombákat a folyóban. A gyilkos készülhetett a tettére, a vérengzés előtti napokban ugyanis már a szomszédnak akarta ajándékozni a kutyájukat, amit a tragédia után végül az állatvédők vettek magukhoz.

Egy gyermek félárva lett

A 33 éves nőnek volt egy másik gyermeke is. Az a kisfiú még az előző házasságából született. Bár a gyermek a meggyilkolt nővel élt, aznap éppen az apjánál volt, és jelenleg is vele van. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: MTI