Az OTP ügyvezető igazgatója nevében hívogatják csalók az ügyfeleit, akiktől azt kérik, telepítsenek egy programot a telefonjukra. A bank arra figyelmeztet, hogy senki ne dőljön be nekik, mert ezzel a módszerrel pénzhez juthatnak a csalók.  

Sok bejelentés érkezett

Az elmúlt napokban az OTP Bank ügyfélszolgálatára jelentős számú bejelentés érkezett, arról, hogy ismeretlen elkövetők új módszerrel próbálják megszerezni az ügyfelek megtakarításait – adta hírül a pénzintézet.A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Az ügyvezető igazgató nevében telefonálnak

A szerdai bejelentés szerint telefonon magukat az OTP Bank vezető tisztségviselőjének, Bucsek Gábor Csaba ügyvezető igazgatónak kiadó személyek azzal a megalapozatlan indokkal hívják fel az embereket, hogy számlájukat feltörték, vagy arról nagy összegű vásárlást kezdeményeztek.

Program telepítését kérik

A sokszor hosszúra nyúló beszélgetések során azt kérik, hogy a probléma megoldása érdekében az ügyfelek telepítsenek egy programot az online bankolásra használt készülékükre. Ez az alkalmazás legtöbbször az AnyDesk.

Az ügyfélszolgálathoz hasonló számról jönnek a hívások

Az elkövetők még arra is figyelnek, hogy a telefonkészülékek a bank ügyfélszolgálatának telefonszámához hasonló számot jelezzenek ki.

Ez is érdekelhet

“Megnéztem anyám naptárát, ma nincs programja” – 21 évvel ezelőtt gyilkolták meg Soproni Ágit, a színésznőnek azért kellett meghalnia, mert nem tudta fedezni fia luxuséletét

Nemcsak az OTP ügyfeleit hívhatják

Nemcsak az OTP, hanem minden bank ügyfele érintett lehet, ugyanis az elkövetők nem tudják, hogy ki melyik banknál vezeti a számláját.

Ne telepítsenek semmit

Kérjük azokat, akik ilyen hívást kapnak, hogy a telefonáló kérése ellenére se telepítsenek alkalmazásokat készülékükre, mert segítségükkel az elkövetők jogosulatlan tranzakciókat hajthatnak végre – írta a pénzintézet.

Az OTP soha nem kér telefonon adatokat

Az OTP Bank soha nem kér telefonon az ügyfelektől bankkártya adatokat, illetve az online bankoláshoz szükséges azonosító adatokat sem.

Ezt kell tenni, ha ilyen hívás érkezik

Ha ilyen hívást kap valaki, azonnal szakítsa meg a beszélgetést és hívja fel bankja ügyfélszolgálatát, hogy rákérdezzen a vitatott tranzakcióra.A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: OTP fiók – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu