Részegen, agresszív módon vette rá feleségét a Hajdú-Bihar megyei férfi, hogy gyerekeivel térjen haza. Közben megverte felesége ismerősét. Felfüggesztett börtönt kért rá az ügyészség.

Indulatos lett az italtól

A férfi 2020. november 8-án délután a létavértesi otthonában szeszes italt fogyasztott, amitől indulatossá vált.A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Felesége elmenekült otthonról

Az esti órákban összeveszett a feleségével, aki a további vita elől két kiskorú gyermekükkel együtt autóval elmenekült a Hosszúpályiban élő testvéréhez, hogy ott aludjanak.

Részegen ment felesége után

A férj másnap hajnali 1 óra körül ittasan beült az autójába és azzal Hosszúpályiba ment, hogy feleségével kibéküljön.

Dörömbölt és ordibált

A férfi a ház ablakán dörömbölni kezdett, amire felébredtek a bent tartózkodók. A ház egyik lakója kiment a kiskapuhoz és azt mondta férfinak, hogy menjen onnan, a férfi közben végig ordított.

Megverte a ház lakóját

A férfi próbálta megnyugtatni a részeg férfit, aki meglökte őt, ettől pedig elesett. Ezután az ittas férj lökdöste és többször ököllel arcul ütötte a férfit.

A feleség újra elmenekült

A részeg férj bement a házba, ahol újra megütötte a ház lakóját. Ezt látva a feleség a gyerekekkel autóba ült és elment, majd a részeg férfi is gépkocsival távozott a helyszínről.

Elfogták a férfit

A sértett értesítette a rendőrséget, a járőrök még Hosszúpályiban intézkedés alá vonták az ittas vádlottat.

Súlyosan megsérült a sértett

A vádlott bántalmazása következtében a sértett állcsont- és orrcsont törést szenvedett, mely sérülések 8 napon túl gyógyulóak. A sértett a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során magánlaksértés bűntette miatt kérte a vádlott büntetőjogi felelősségre vonását, magánindítványt terjesztett elő.

Beismerte tettét

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlott ellen erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntette, súlyos testi sértés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

Felfüggesztett börtönt kértek a férfira

A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció