Varga Dénes már túlvan a kezeléseken, elvileg meg is gyógyult, de öt évig ellenőrzésekre kell járnia. A 36 éves, olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó egy interjúban beszélt arról, hogy rosszindulatú daganatot találtak az egyik heréjében. A beavatkozás jól sikerült, néhány héttel utána pedig már ismét mérkőzést játszott.

Rosszindulatú daganatot találtak

„Teljesen természetes volt, hogy ha vízilabdázom, akkor csúcsteljesítményt várnak el tőlem, és én képes is vagyok erre. De három és fél vagy négy hónnappal voltunk a világbajnokság előtt, amikor elmondták nekem, hogy találtak egy rosszindulatú daganatot az egyik herémben. Hát ott azért lepergett előttem az életem filmje” – árulta el a 36 éves, olimpiai bajnok sportoló. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem volt szükség utókezelésre

„Hála istennek, nem volt ennyire drasztikus a helyzet, mint aztán kiderült, utókezelésre sem volt szükségem a beavatkozást követően, tehát nem kellett kemoterápiára járnom. Ahogy hazaengedtek, én már otthon húzódzkodtam, tolódzkodtam, mert azt megengedte az orvos” – tette hozzá a vlv.hu-nak adott hosszú interjúban.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pár héttel később már játszott

„Az a tapasztalatom, hogy ilyenkor az embernek valahogy szinten kell tartania az izomzatát, mert úgy sokkal könnyebb később “visszajönni”, elviselni a régi terhelést. Úgyhogy nagyjából három-négy héttel a műtétet követően már játszottam a Honvéd ellen, talán emiatt nem kapott nagy figyelmet, hogy nekem volt egy ilyen, viszonylag drasztikus “epizód”, a pályafutásomban, az életemben” – összegezte az elmúlt időszakot Varga Dénes.

Sok mindent átértékelt

A népszerű sportember az interjúban elmondta: sok mindent átértékelt a történtek után. Lepergett benne, hogy mi az, amit még szeretne megélni. Ennek a fele sikerült, például Disneyland felkeresése. Varga saját elmondása szerint ezt már rég megtehette volna a gyerekek kedvéért, csak nem kifejezetten jó utazásszervező. Az elmúlt nyáron végül sikerült összehozni a nagyon várt programot.

Irány egy egzotikus sziget!

„Már csak az van hátra, hogy a feleségemet elvigyem egy egzotikus szigetre. És persze rengeteg más, de ezt a kettőt mindenképpen meg szerettem volna élni” – mondta a vízilabdázó. A klasszis játékos csapattársait ugyanúgy meglepte a betegség ténye, mint őt magát. Mindenesetre azt javasolta nekik, hogy vizsgáltassák meg magukat ők is.

Alternatív gyógymód

„Egyébként elvitt egy olyan irányba ez a dolog, hogy megismerkedtem egy alternatív gyógymóddal, amely azt vallja, hogy minden betegség, főleg, ha daganatról beszélünk, valamilyen lelki trauma adott szervre való kivetülése, megnyilvánulása” – folytatta történetét Varga Dénes.

„Az oltás előtt nem volt hererákom”

„Ezért igyekeztem a trauma mögé nézni, és találtam is bizonyos dolgot az életemben, aminek lehetett hatása a történtekre. Most, hogy ezért volt-e vagy azért, mert covid-oltást kaptam, azt nem tudom megmondani, mindenesetre az biztos, hogy a covid-oltás előtt nem volt hererákom” – tette hozzá.

Erős volt a nyomás

„Valóban nem akartam magam beoltani, így volt, már csak azért sem, mert 2021 januárjában hat hétig voltam covid-pozitív. A hosszú ideig tartó fertőzöttség miatt rengeteg antitest volt a szervezetemben, még akkor is, amikor már erős volt a nyomás, hogy kell a védőoltás, nem tudom hányat kaptak a csapattársaim is. Aztán annak érdekében, hogy Tokióba mehessek, és ott ne csesztessenek folyamatosan külön tesztekkel a meccsek előtt, beadattam a szükségesnek mondott vakcinát” – fogalmazott.

„Úgy érzem, egészséges vagyok”

„Meg is bántam, de mindegy, lecsengett, túl vagyok rajta. Protokollárisan még nem, mert a műtétet követően öt évig monitorozni kell, de úgy érzem, hogy egészséges vagyok” – fejezte be a beszélgetést az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Varga Dénes. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Varga Dénes. Fotó: Wikipédia