A korszerű method mix változatok robbanásszerű hatékonyságnövelést eredményezhetnek a feeder technikával horgászók számára. Feltéve, ha kellő tudatossággal történik a kiválasztása, illetve a bekeverése.

Ennek tükrében foglalkozunk ezekkel a kérdéskörökkel a bejegyzésben. Reméljük, hogy tudunk néhány hasznos támpontot adni azoknak a horgászoknak, akik szívesen fognák egyik halat a másik után method módszerrel.

Miben keresendő egy method mix hatékonysága?

Természetesen a titok nyitja nem más, mint az összetétel. Egy method mix hozzáadott értékét a beltartalma képes megadni. Tartalmazva azokat az ínycsiklandó finomságokat, amelyek a pontyok, keszegfélék és egyéb halak számára ellenállhatatlanok.

Ez tehát az egyik olyan szempont, amire például a Damil.hu method mix választékában szemlélődve érdemes tudatosan figyelni. A másik kulcsfontosságú tényező a mix csalogató hatása.

Ami egyrészt a vízben képzett felhő, másrészt az illatok és aromák formájában tud megvalósulni. Elvégre víz alatti kamerafelvételek is bizonyítják, hogy a pontyok sokszor a felhőre érkeznek oda, arra szívnak rá, és ideális esetben a horog is a szájukban köt ki.

Hogyan érdemes dönteni method mix választásakor?

A legjobb átgondolni azokat a faktorokat, amelyek döntően befolyásolják a horgászat körülményeit. Figyelembe kell venni, hogy milyen típusú vízen történik majd a method mix bevetése, és mi jellemző a víz hőmérsékletére.

Teljesen más method mix működhet télen a hidegebb vizeken, mint mondjuk nyáron a tikkasztó kánikulában. Hasonlóképp nem elhanyagolható, hogy mondjuk egy kisebb telepített tavon, vagy mondjuk egy nagyobb bányatavon akarunk pecázni.

A színeknek is mindenképp kiemelt jelentősége van. Egyik vízen a piros, máshol a sárga, időnként pedig akár a sötétebb mixek termelik legjobban a halakat. Sokat számít természetesen a gyártó kiléte is. Haldorádó vagy Top-Mix termékekkel rendre eredményesek szoktak lenni a horgászok.

Az sem mindegy, hogyan történik a bekeverés és az előkészítés

A célokkal leginkább szinkronban lévő method mix beszerzése még csupán félsiker. Legalább ekkora jelentősége van az eredményesség szempontjából annak is, hogy a beszerzett method mixet kellőképpen tudjuk előkészíteni.

Ezért pont annyi vizet adjunk a termékhez, amit még elbír! Ne vizezzük túl, illetve ne is sajnáljuk tőle a nedvességet. Keverjük be alaposan, hiszen a kajának kellőképpen homogénnek kell lennie. Emiatt a rostálást se akarjuk megspórolni.

Olyannyira, hogy sok esetben megéri több körben is rostálni az etetőanyagot. A munkát akkor végeztük el jól, ha a kezünkben pillanatok alatt meg tudjuk gyúrni az etetőanyagot, de az ugyanilyen könnyen tud bomlani is. Ha minőségi az alapanyag, és még a keverést is kellő tudatossággal végeztük, akkor ez lehet az alapja egy jó pecázáshoz.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.