Ahogy azt itt a Kékvillogó.hu hírportálon megírtuk egy 3 éves kisfiú az anyukája és testvérei jelenlétében egymás után bontogatta ki a termékeket a patikában, majd betette azokat a kabátja alá, hogy az ajtóban a csipogó ne jelezzen. A Vass Gyógyszertár felvételeket osztott meg az esetről. A rendőrség most reagált a cikkünkre.

Tudta, hogyan kell lopni

Az anyuka a három gyerekkel hat percet töltött az érdi Vass Gyógyszertárban. Ezalatt a 3 éves kisfiú szinte betanítottan kibontogatott termékeket és elpakolta azokat a kabátjába. A csipogók így nem jeleztek a kijáratnál, csak utólag találták meg a széttépett csomagolásokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szégyeljék magukat!

Az esetről a patika felvételeket tett közzé a Facebookon, ezt írták: „Feljelentést nem kívánunk tenni egy 3 évessel szemben, de reméljük a családhoz eljut a posztunk és mélyen elszégyenlik magukat.” – írják a patika képviselői, majd így folytatják:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csábító polc

„Az anyuka és a kislány is látták, hogy mit csinál a kisfiú, eszükben sem volt igazán rászólni vagy megfizetni a kárt sajnos. A nyitott polc csábító lehet, de mi továbbra is bízunk abban, hogy Érd rossz híre már csak pletyka és csökkenni fognak a lopási esetek.” – írja a Vass Gyógyszertár a posztban.

Rendőrség és gyámhatóság

Három napja azt írtuk, ha az érdi rendőrkapitány egy kicsit is komolyabban venné a dolgot, akkor hivatalból indítana eljárást és erről még a sajtót is tájékoztatná. A gyámhatóságnak is lenne dolga az üggyel, hiszen az anyuka nyilvánvalóan pontosan tudta, mit csinál a gyereke. 

Reagált a rendőrség

Cikkünk megjelenése után, ma a rendőrségtől a következő információt kaptuk: “Állításukra reagálva leszögezzük, hogy az érdi rendőrkapitány komolyan vette a dolgot. Az Érdi Rendőrkapitányságra feljelentés ugyan nem érkezett, ettől függetlenül kiskorú veszélyeztetése bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendeltek el, amely jelenleg is folyamatban van.” – írták portálunknak a Pest Megyei Rendőrkapitányságról.

Erre számíthat az asszony

Ha a rendőrségi nyomozás során bebizonyosodik, hogy a gyermek tényleg az anyja tudtával, biztatásával lopott, akkor kiskorú veszélyeztetésénak bűntette miatt nagy bajba kerülhet az asszony. A gyámhivatal is bekapcsolódhat az eljárásba, akár a gyermeket is elvehetik tőle.

Pocsék betörési statisztikák Érden

A patikus posztjában is említett “Érd rossz híre” nem alaptalan. Az Ügyfélkapun keresztül bárki számára elérhető, hivatalos rendőrségi statisztikákat tartalmazó Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár szerint 2020-ban a legtöbb betörés Érden volt az agglomerációban.

Egy jól öltözött asszony is meglopta ezt a patikát

Nem a 3 éves kisfiú lopása az első eset, amikor ez érdi Vass Gyógyszertár a nyilvánossághoz fordult. 2020. március végén egy jól öltözött nő beszaladt az érdi patikába, felkapta a fertőtlenítőt és elfutott. A biztonsági kamera akkor is mindent látott, a patikusok pedig felismerték az asszonyt.

Soha többet ne jöjjenek hozzánk!

2020-ban ezt írták a közösségi oldalra a patikusok: „Arra szeretnénk megkérni kedves betegünket és a családját, hogy soha többé ne jöjjenek, hozzánk, mert nem látjuk őket szívesen, ugyanis mi fel fogjuk ismerni” – írták.

Nem tettek feljelentést

A felvételeken látszik, hogy a jól öltözött, fekete kabátos asszony benyit a patika ajtaján, odamegy az ajtóban elhelyezett fertőtlenítőhöz, azt felkapja és gyors léptekkel elszalad. Annak ellenére, hogy a lopás jól dokumentált, a patika akkor sem tett feljelentést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép forrása: Vass Gyógyszertár