Hófehér koporsóban temették el szerencsétlenül járt a kislányt.

December elején történt

December 2-án nem sokkal déli tizenkét óra előtt a 4-es számú főúton tragikus baleset történt Tuzsér belterületén. A főúton egy tehergépjármű elütött egy gyermeket, aki a helyszínen elhunyt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy diáktrásukat akarták meglátogatni

Az általános iskolás lány és egy diáktársa arra készült, hogy meglátogatják egy barátnőjüket. Gyalog kerekedtek fel, ám a 11 éves Tiffany szörnyűség áldozata lett. A baj pillanatok alatt megtörtént

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy kóbor kutya rémítette meg

A kislány egy kóbor kutyától ijedt meg, ezért lépett a kamion elé. A kislány nagyapja azt szeretné, ha kiderülne, ki felelős az unokája haláláért. Tuzséron rengeteg eb csatangol az utcákon.

Követte őket egy kutya

A két kislányt egy közepes termetű, nyakörves kutya követte. A négylábú útjuk során egészen közel merészkedett a gyermekekhez, több alkalommal is megnyalta az eb Tiffany kezét. Amikor a kislány megijedt, az úttestre ugrott, ám éppen akkor érkezett egy kamion, ami elütötte őt.

Hatalmas erejű volt az ütközés

A kislány mintegy 15 métert repült, rendkívül súlyos fejsérülés érte. Életéért hosszasan küzdöttek, ám a mentősök áldozatos munkája ellenére Tiffany elhunyt. Az emberek a kutya gazdáját okolják a halálesetért.

Mit mond a jogász?

A Bors számára nyilatkozó jogász elmondta, hogy a helyzet bár látszólag egyszerűnek tűnik, mégsem az. Dr. Borbély Zoltán szerint az állattartó felelős az állat által okozott kárért is, ám van kivétel. Ha tudja bizonyítani, hogy zárva volt az ajtó és a kerítésen nem volt lyuk, ahol az eb kiférhetett volna, akkor minden tőle telhetőt megtett, és nem lehet neki felróni az állat tettét. Ellenkező esetben gondatlanságból elkövetett emberöléssel is megvádolhatják a kutya gazdáját.

Félelmet keltenek a kutyák, és támadnak is

Tuzsér kutyaugatástól hangos, derül ki a Tények riportjából. Az ebek bandákba verődnek, úgy járják az utcákat. Nem csoda ha ez a helyiekben félelmet kelt, főleg a gyermekekben. Egy kamerának nyilatkozó személy azt mondta, este hat után már nem lehet elmenni, és még a kocsikban is kárt tesznek a négylábúak, annyian vannak. A TV2 kamerái rögzítették, ahogyan egy kistestű kutya üldözni kezdett egy bicikliző gyermeket, látszólag minden ok nélkül. A gyermek alig tudott elmenekülni az ugató eb elől.

Sokan kísérték el utolsó útjára a kislányt

Tiffany temetésén rengeteg hozzátartozó jelen volt. Édesanyja megsimította a koporsót, amiben végső nyugalomra helyezték a gyermeket. “Az én életem nem ér már semmit a lányom nélkül” – mondta Tiffany édesanyja a Tények számára néhány nappal a tragédiát követően.

A nagypapa nem nyugodott bele a történtekbe

A gyermek nagyapja szerint a kutya Tiffany lábát cibálgatta, a kislány visszafelé nézett, ekkor történt a tragédia. Nagyon szeretné, ha valakit felelősségre vonnának ezért. A férfi azt mondta, össze kellene szedni a négylábúakat, mert csak szaporodnak, és gyermekek vannak veszélyben. Nem csak a gyermekek, a felnőttek is félnek a kóbor kutyáktól. Tiffany halálának ügyében nem indult eljárás, a rendőrség szabálysértési eljárás keretein belül vizsgálja az esetet.

Az esetről riportot készített a TV2