Már egy éve telt el a gyulaji szörnyű tragédia óta. A település 5 fiatalja szenvedett autóbalesetet, hárman szörnyethaltak, negyedik társuk pedig a kórházban hunyt el. A karambol egyetlen túlélője mára felépült, dolgozik és nemrég szerezte meg a jogosítványát. A település azóta is gyászolja az áldozatokat.

Baleset Somogyban

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, 2021. szeptember 30-án a 65-ös számú főút 69. kilométerszelvényében, Som település és a daránypusztai elágazás közötti útszakaszon,  összeütközött  egy személyautó és egy tehergépjármű.  Az autóban öten utaztak. Az ütközés akkora horderejű volt, hogy a jármű gyakorlatilag kettészakadt, a tragédiában pedig hárman vesztették életüket.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hárman azonnal meghaltak

Az öt barát közül a legfiatalabb 17, a legidősebb pedig 27 éve volt. A tragédiát a két elől ülő élte túl, hátul mindenki meghalt, a mentőszolgálat munkatársai további a két túlélőt életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. Az egyik életveszélyes sérült később a kórházban hunyt el, így mindössze egy túlélője maradt a szörnyű balesetnek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Több mentőegység is érkezett a helyszíre

Forrás: police.hu

Három unokatestvér halt meg

A fiatalok egyébként a Tolna megyei Gyulaj településen éltek, a tragédia munkába menet történt velük. “Mi itt, Gyulajon nagyon összetartó közösség vagyunk. Együtt gyászoljuk a fiainkat, akik első, másod-, illetve harmad-unokatestvérek voltak. A 17 éves Zsolt szülei vigasztalhatatlanok, amióta megtudták, mi történt. A másik srácnak két kisgyereke van, a harmadiknak pedig várandós a menyasszonya. Mindenki gondolhatja, min megyünk keresztül. Csak nehogy szegény lánynak elmenjen a babája. Arra egyelőre gondolni sem akarunk, hogy talán a sofőr hibájából történt a baleset“ – mondta a baleset után az egyik helybéli.

Ebben az autóban utaztak a fiatalok

Forrás: police.hu

Egy év után is gyászolnak

A településen, egy évvel a baleset után is mindenki a baleset áldozatait gyászolja. “A tragédia után egy évvel ismét megemlékezést tartottunk, amelyen ott voltak az áldozatok családjai, szerettei, barátai. Az elhunytakat Gyulajon temették el, mindegyiküknek síremléke van. Az egyetlen túlélő felépült, jól van, busszal jár dolgozni a környező településekre” – mondta Selmeci László, a település polgármestere.

Felépült a túlélő

A baleset egyetlen túlélője, István, felépült, jól van. Decemberben lesz 23 éves. Az elmúlt időszak nehéz volt a számára, és még mindig az. A sofőr, akivel balesetezett, az unokatestvére volt, ő a kórházban hunyt el. 

Megszerezte a jogsiját

István a baleset után visszament dolgozni korábbi munkahelyére, egy gyárba, ahol karbantartó. A munkahelyére busz viszi és hozza. Az idén azonban megszerezte az autóvezetői jogosítványát. A baleset előtt már elkezdte a tanfolyamot, és most tavasszal folytatta a tanulást, amikor jobban lett. Már vezet is autót. 

Egy másik tragédia is történt

A baleset maga volt a tragédia Gyulajon, és nem csak e szörnyűség miatt. Az egyik, önkormányzatnak dolgozó fiatalasszony a baleset napján ugyanis tüdőembóliát kapott, és pillanatok alatt elhunyt. Ő négy gyermeket hagyott hátra. Rá is emlékeznek Gyulajon.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet

“Nekem az volt a szerencsém, hogy a fiamtól el tudtam búcsúzni” – újabb áldozata van a Siófok közelében történt balesetnek, hárman a helyszínen szörnyethaltak, Kevin pedig a kórházban hunyt el

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: police.hu