Fordulatot vett az erzsébetvárosi légpisztolyos lövöldözés története. A BRFK nyomozásának adatai szerint az airsoft fegyver azt követően került elő egy hete, hogy egy szomszédos szórakozóhely biztonsági őrei törtek-zúztak egy 7. kerületi játékteremben. A budapesti rendőrök most fogták el a zsarolással és más bűncselekménnyel gyanúsított négy férfit.

Lövöldözés a Gozsdu udvarban

Légpisztolyos lövöldözéshez riasztották a fővárosi rendőröket egy hete, október 3-án hajnalban a 7. kerületbe. A Gozsdu udvarban egy férfi több lövést adott le az egyik szórakozóhelynél. Ketten szenvedtek könnyű sérüléseket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elfogták a lövöldözőt

Szemtanúk szerint a biztonsági őrök a fegyveres férfit gyorsan leszerelték, a rendőrök pár perc múlva katonák kíséretében kiérkeztek a helyszínre, a lövöldöző férfit a helyszínen elfogták.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lefoglalták a fegyvert

Az erzsébetvárosi nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanújával indítottak eljárást, az airsoft fegyvert lefoglalták.

Rátámadtak a biztonsági őrök

A beszerzett adatok arra utaltak, hogy a háttérben több húzódik egy átlagos nézeteltérésnél. A rendőrök megállapításai szerint a légpisztolyt egy játékterem alkalmazottja használta azt követően, hogy a szomszédos szórakozóhely biztonsági őrei rá és munkatársaira támadtak.

Védelmi pénzt akartak

Fenyegették és bántalmazták a játéktermet vezető nőt és két alkalmazottját, majd törni-zúzni kezdtek a helyiségben. A vizsgálat adatai szerint a támadók azt akarták elérni, hogy újra ők védhessék a játéktermet is. A légpisztolyt az egyik alkalmazott használta.

Elfogták az elkövetőket

A zsarolás és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt folytatott eljárásban a fővárosi nyomozók a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Készenléti Rendőrség támogatásával október 8-áról 9-ére virradóan ütöttek rajta a feltételezett elkövetőkön.

Mindent tagadtak

A budapesti nyomozók kihallgatásukat követően őrizetbe vették a 44 éves J. Rudolfot, a 47 éves K. Csabát, a 28 éves G. Dánielt és a 20 éves J. Attilát. A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmények elkövetését.

Megtámadták őket

Legutóbb júliusban volt lövöldözés Budapesten. Akkor lövések hangjára lett figyelmes a szabadnapos rendőr a 17. kerületben. Lerohant a lépcsőházban, vele szembe futott egy riadt pár. Elmondták, hogy egy fegyveres megtámadta őket. A rendőr nem teketóriázott, pillanatok alatt leszerelte a támadót.

Lövöldözés a Mammutnál is

Február végén is lövöldözés történt az utcán. Akkor egy gázfegyverrel lövöldözött egy férfi a Mammutnál. Az eset a kijárási tilalom alatt történt, este 9 óra körül. A 24 éves férfit elfogták a rendőrök. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció